Αθλητισμός

Ντιζόν – ΠΑΟΚ 69-74: Γύρισε και… πέταξε για play-in στo BCL – Δείτε βίντεο

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Γαλλία για το ματς της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του BCL κόντρα στην Ντιζόν. Έπειτα από αρκετά… σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του γύρισε από το -16 το οποίο βρέθηκε να κυνηγά, έτρεξε στην τέταρτη περίοδο επιμέρους 15-28 και πήρε στις βαλίτσες του την πρόκριση για τα play-in.

Ο δικέφαλος του βορρά τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου G και περιμένει να μάθει την Τετάρτη (21/12) τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από τον όμιλο Η, όπου αγωνίζεται και το Περιστέρι.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη θα αντιμετωπίσει (με μειονέκτημα έδρας σε σειρά δύο νικών) την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση. Αυτή τη στιγμή η θέση ανήκει στη Ρίτας Βίλνιους, αλλά η τελική κατάταξη θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, με την ομάδα από τη Λιθουανία, το Περιστέρι και την Μπνέι να έχουν πιθανότητες (μικρότερες ή μεγαλύτερες) να πάρουν τη 2η θέση.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp6ylqoxv775)

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ντιζόν να υπερασπίζεται την άμυνά της και με τους ΜακΝτάφι και Ρουσέλ να γράφουν το 7-0 μετά από τρία λεπτά στο παρκέ και προτού ο Φράνκε ανοίξει λογαριασμό. Ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε να βρει ρυθμό από την περιφέρεια, χωρίς αρχικά να έχει αποτέλεσμα, κάτι που σταμάτησε από τον Ολλανδό γκαρντ για το προσπέρασμα (12-13) μετατρέποντας την πάσα του Σλαφτσάκη σε ασίστ, ενώ ο Έλληνας ψηλός είχε μειώσει νωρίτερα σε 12-10. Χαντς και Πόλεϊ έδωσαν μεγαλύτερη ανάσα και το δεκάλεπτο έκλεισε με το υπέρ τους 14-18.

Στην έναρξη της επόμενης περιόδου, ο Χαντς στόχευσε από μακριά, την ώρα που η Ντιζόν πλησίασε το καλάθι που την «πλήγωνε» μέχρι εκείνο το σημείο, πήρε σκορ από τον Γουέαρ και εκ νέου το προβάδισμα από τον Χόλστον (23-21). Με τον Γουέαρ οι Γάλλοι έφτασαν ξανά στο +8 (29-21) όσο οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν την ψυχραιμία τους και στις δύο πλευρές. Ο Ράιλι με πέντε προσωπικούς του πόντους κατάφερε να κρατήσει κοντά την ομάδα του, ωστόσο το ματς πήγε και στο +14 από Μπρέμπλι και Ρουσέλ λίγο πριν το ημίχρονο (40-28). Οι Θεσσαλονικείς «κυνηγούσαν» την να καλυτερεύσουν τα ποσοστά τους (5/12 διπ., 5/14 τρ. έναντι 11/23 και 4/8 του αντιπάλου) έχοντας και 9 λάθη.

Το 44-28 το οποίο γράφτηκε στις αρχές του δεύτερου μέρους και όρισε τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς (+16), μετατράπηκε σε 44-38 από τις προσπάθειες των Τσιακμά και Μαργαρίτη που άρχισαν να ισορροπούν την ζυγαριά. Ένα 10-0 σερί από την Ντιζόν εκτόξευσε και πάλι την απόστασή της από τον ΠΑΟΚ, όμως η ολοκλήρωση του 30ου λεπτού με το κλέψιμο του Πόλεϊ και το τρίποντο του Ράιλι έκαναν το 54-46.

Δημοφιλέστερα

To Top