Οικονομία

Wall Street: Nike και Fedex «καύσιμο» στην αγορά – Άνοδος 500 μονάδων για τον Dow Jones

Σε ισχυρή άνοδο οδήγησαν τους δείκτες της Wall Street τα εταιρικά αποτελέσματα των Nike και Fedex, όπου τα αισιόδοξα μηνύματα από τα οικονομικά τους αποτελέσματα, απομάκρυναν τους φόβους της πιθανής ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 526 μονάδες ή 1,6% στις 33.376 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κέρδισε 1,49% στις 3.878 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, αυξήθηκε 1,54% στις 10.709 μονάδες.

H σημερινή ανοδική κίνηση επήλθε κόντρα στο κλίμα επιφυλακτικότητας των προηγούμενων ημερών, καθώς η επενδυτική ψυχολογία δείχνει να βελτιώνεται, χάρη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, τα οποία αποδεικνύονται ανθεκτικότερα απ’ ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.

Η μετοχή της Nike έκανε άλμα της τάξης του 12,18%, καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών πέτυχε ανέλπιστα καλές επιδόσεις στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 0,85 δολάρια ανά μετοχή έναντι 0,83 δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2021 και εκτιμήσεων για κέρδη 0,64 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, η FedEx ενισχύθηκε 3,43%, καθώς η κερδοφορία ξεπέρασε τις προβλέψεις των ειδικών, ενώ η διοίκηση δεσμεύτηκε να περιορίσει περαιτέρω τις δαπάνες λειτουργίας.

Η εν μέρει βελτίωση του κλίματος έρχεται να «καμουφλάρει» κάπως τις μεγάλες απώλειες του 2022, καθώς -λίγες συνεδριάσεις πριν το τέλος του έτους- οι τρεις βασικοί αμερικανικοί δείκτες ετοιμάζονται για τη χειρότερη ετήσια επίδοση από το 2008.ων υπηρεσιών του, σύμφωνα με την νομοθεσία».

Πηγή: Newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top