Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Η θεία από την Αυστραλία με το μισό εκατ. ευρώ που πήγε στη δομή

Πρόκειται για την υπόθεση της Φραντζέσκα Πέις, μιας Ελληνίδας από την Ικαρία που μετανάστευσε στην Αυστραλία και επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Η κυρία Πέις, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, φέρεται να αναίρεσε την πρώτη της διαθήκη, χωρίς όμως να το κάνει με επίσημο τρόπο, όπου άφηνε όλη της την περιουσία στην αδελφή της και στα ανίψια της, τους ανθρώπους δηλαδή που ανέλαβαν τη φροντίδα της όταν εκείνη επέστρεψε στην πατρίδα.

Η Φραντζέσκα Πέις είχε μισό εκατ. ευρώ σε καταθέσεις σε τρεις τράπεζες. Στην St. George Bank Limited στην Αυστραλία, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στην American Express Bank. Χρήματα που πέρασαν στο ίδρυμα του πατρός Αντωνίου βάσει μιας ιδιόχειρης λιτής διαθήκης, μόλις πενήντα λέξεων, τη γνησιότητα της οποίας αμφισβητούν σήμερα οι στενοί συγγενείς και αρχικοί κληρονόμοι της.

Η Φραντζέσκα Πέις, κόρη του Παντελή και της Μαρίας Παντελέων, γεννήθηκε στην Ικαρία στις 14 Φεβρουαρίου 1930. Μετακόμισε με την οικογένειά της στον Πειραιά για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στα 25 της χρόνια μετανάστευσε στην Αυστραλία για βιοποριστικούς λόγους. Εκεί γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, έναν μετανάστη από τη Μάλτα, ο οποίος εργαζόταν στο Σίδνεϊ ως οδηγός ταξί. Η Φραντζέσκα Πέις εργάστηκε ως κομμώτρια και με τον σύντροφό της Εντυ ήταν μαζί για 30 ολόκληρα χρόνια. Ο Εντυ απεβίωσε το 2000 χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Και η ίδια όμως αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και κάποια στιγμή χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο κεφάλι για την αφαίρεση όγκου.


theia_kivwtos_in__2_

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Φραντζέσκα Πέις πούλησε το σπίτι που είχαν αγοράσει με τον σύζυγό της σε προάστιο του Σίδνεϊ έναντι 400.000 δολαρίων Αυστραλίας. Σε έναν από τους τρεις τραπεζικούς της λογαριασμούς είχε επιπλέον 100.000 δολάρια, χρήματα που έλαβε από κληρονομιά συγγενούς της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Φραντζέσκα Πέις επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία περίπου 70 χρόνων και εγκαταστάθηκε στο σπίτι της αδελφής της, Δήμητρας Παντολέων, η οποία έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο, τη Μαρία και τον Διονύση Δημητρούλα. Το σπίτι της οικογένειας Παντολέων βρίσκεται στην περιοχή Αγία Μαρίνα στο Κορωπί. Εκεί η κυρία Πέις έζησε μέχρι τον θάνατο της, το 2009.

Δημοφιλέστερα

To Top