Οικονομία

Πλειστηριασμός: Στο σφυρί η… πινακοθήκη της οικογένειας Νίκα (λίστα και pics)

Δεν έχει τέλος, όπως φαίνεται, η εμπλοκή της οικογένειας Νίκα με τους πλειστηριασμούς. Έτσι, μετά το διαμέρισμα και τις άλλες οριζόντιες ιδιοκτησίες επί της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των παλαιών ανακτόρων, έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί και η… πινακοθήκη του Παναγιώτη Νίκα, γνωστού επιχειρηματία και ιδρυτή της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας.

Ο νέος αυτός πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 11 Ιανουαρίου 2023.

Πρόκειται για 325 πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει βέβαια το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα «Ακρόπολη» (λάδι σε καμβά, διαστάσεων 64×90), το οποίο έχει καταγραφεί από το Ίδρυμα Χατζηκυριάκου Γκίκα στα πλαίσια της εκτίμησης με τιμή 30.000 ευρώ. Πρόκειται για το σημαντικότερο και ακριβότερο έργο της συλλογής, η οποία κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει έργα της τάξης των 250-1500 ευρώ.

Στο σφυρί περιλαμβάνονται ακόμη ένας καθρέπτης διαστάσεων 149x200x5 με τιμή 700 ευρώ και δύο μπρούτζινα φωτιστικά οροφής, με 100 ευρώ έκαστο.

Έτσι, η συνολική εκτίμησή των έργων και αντίστοιχα η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 144.970 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, ως αντιπρόσωπος του υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η κατάσχεση έγινε για απαίτηση που ανέρχεται στο ποσό των 674.759,84 ευρώ εντόκως από 30-11-2013.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά του Γεώργιου Νίκα, με την ιδιότητά του ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ ο του οφειλέτη Παναγιώτη Νίκα που απεβίωσε στις 03-09-2017, την κληρονομιά του οποίου έχει αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής και της Μαρίας Δουκάκη, χήρας του Παναγιώτη Νίκα, με την ιδιότητά της ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¼ του οφειλέτη, την κληρονομιά του οποίου έχει αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής.

Ακολουθεί κατάλογος με πολλά από τα έργα τα οποία θα βγουν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Δημοφιλέστερα

To Top