Αθλητισμός

Ράφαελ Ναδάλ: «Δεν είχα ποτέ την εμμονή να γίνω ο κορυφαίος»

Πέρασαν είκοσι πέντε χρόνια από την πρώτη φορά που Ράδα Ναδάλ έδωσε συνέντευξη στη Marca, με τον θρύλο του παγκόσμιου τένις να βρίσκεται ξανά στα γραφεία της ισπανικής εφημερίδας.

Για να μιλήσει για όλα όσα έγιναν μέσα στη χρονιά που τελειώνει, για τους μεγάλους του αντιπάλους Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς, το «αντίο» στην ενεργό δράση που πλησιάζει, αλλά και τη νέα γενιά τους τένις που θα τους διαδεχθεί. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ναδάλ

-Για το πώς έχει αλλάξει η ζωή του με τη γέννηση του γιου του.
«Ήταν μια τεράστια αλλαγή, πρέπει να οργανωθώ για να μπορέσω να συνεχίσω να κάνω την επαγγελματική μου ζωή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι χαρούμενος, απολαμβάνω κάτι νέο. Πάντα πίστευα ότι όλα αυτά θα έρθουν όταν σταματήσω το τένις. Αυτό είχα πάντα στο κεφάλι μου. Το θέμα είναι ότι η καριέρα μου, ευτυχώς, κράτησε πολύ περισσότερο από όσο περίμενα. Πρέπει λοιπόν να μάθω να ζω σε αυτό το νέο ζωής και να προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός στα κορτ».

-Για το ξεκίνημα του 2022, μέχρι τον τραυματισμό στα πλευρά.

«Το πρώτο σκέλος της σεζόν ήταν συναρπαστικό και συναισθηματικό, γιατί προερχόμουν από πέντε δύσκολους μήνες και το πόδι δεν ήταν καλά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο στο Άμπου Ντάμπι κόλλησα τον ιό και πέρασα δέκα ημέρες σε καραντίνα.

Όταν ταξίδεψα στην Αυστραλία, μόλις δύο μέρες μετά την ανάρρωσή μου, δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να πάω. Μετά άρχισα να παίζω καλά, αλλά δεν φανταζόμουν τι επρόκειτο να συμβεί στη συνέχεια στη Μελβούρνη, με έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς που έχω παίξει (ο Ναδάλ από το 0-2 πέτυχε την ανατροπή απέναντι στον Μεντβέντεφ).

Μέχρι το Indian Wells είχα 20 νίκες στη σειρά, αλλά στον ημιτελικό κόντρα στον Αλκαράθ, έσπασα το πλευρό μου. Στα αποδυτήρια μετά βίας μπορούσα να αναπνεύσω, αλλά αποφάσισα να παίξω τον τελικό, γιατί μου είπαν ότι μάλλον ήταν μυϊκός σπασμός. Προφανώς, αν μάθαινα ότι έχω σπάσει τα πλευρά, δεν θα έπαιζα. Από εκεί και πέρα ​​η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη».


nadal3

Δημοφιλέστερα

To Top