Οικονομία

Οι «Big 4» που αφάνισαν σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια των επενδυτών

Ο Έλον Μασκ προσπάθησε αυτή την εβδομάδα να υπερασπιστεί την κάκιστη απόδοση της μετοχής της Tesla το 2022. Ο γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων είδε τη μετοχή του να καταρρέει κατά 61% φέτος, καθιστώντας την την 11η χειρότερη απόδοση μετοχής στον S&P 500 το 2022.

«Καθώς τα επιτόκια των τραπεζικών λογαριασμών ταμιευτηρίου, τα οποία είναι εγγυημένα, αρχίζουν να πλησιάζουν τις αποδόσεις του χρηματιστηρίου, οι οποίες *δεν* είναι εγγυημένες, οι άνθρωποι θα μεταφέρουν όλο και περισσότερο τα χρήματά τους από τις μετοχές σε μετρητά, προκαλώντας έτσι την πτώση των μετοχών», έγραψε ο Musk στο Twitter.

Θα περίμενε κανείς ότι η πτώση της μετοχής της Tesla έχει εξαφανίσει περισσότερα χρήματα επενδυτών από οποιαδήποτε άλλη μετοχή στον κόσμο φέτος. Αλλά θα έκανε λάθος.

Εξετάζοντας τις μειώσεις στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς – την αξία των κοινών μετοχών των εταιρειών που βρίσκονται σε κυκλοφορία – η Tesla καταγράφει την τέταρτη χειρότερη σε απόδοση μετοχής στον δείκτη S&P 500 φέτος.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης βρίσκεται ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon. Η Amazon έχει διαγράψει περισσότερη αξία μετόχων από οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη εταιρεία το 2022. Συνολικά, οι επενδυτές στην Amazon έχουν χάσει σχεδόν 805 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά 48% μέσα στο 2022.

Ακολουθούν Apple και Microsoft, που έχουν επίσης υποστεί μεγαλύτερη πτώση στην κεφαλαιοποίησή τους από ότι η Tesla, λόγω του μεγέθους τους.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top