Ελλάδα

Ο εορταστικός Πύργος Πειραιά ακτινοβολεί χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί ενέργεια και γίνεται παράδειγμα βιωσιμότητας

Sponsored Content

Εξοικονόμηση ενέργειας, βιωσιμότητα και νέες τεχνολογίες, είναι το τρίπτυχο της φωταγώγησης του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη της χώρας, ενός αναμφίβολα πολύ σημαντικού έργου, που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή.


dimand_in__2_


dimand_in__3_

Μάλιστα, σε μια περίοδο που η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα, υπήρξε ιδιαίτερη μέριμνα για σημαντικά μειωμένες καταναλώσεις. Συγκεκριμένα, ο στολισμός του Πύργου αποτελείται αποκλειστικά από φωτιστικά σώματα διάχυτου φωτισμού τεχνολογίας LED, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μειωμένη κατανάλωση ρεύματος. Ειδικότερα, οι φετινές καταναλώσεις κυμαίνονται έως 38,20 kW, ενώ περιορίστηκε και η χρονική περίοδος που παραμένει φωτισμένο το έργο. Με απαλές χρωματικές εναλλαγές, ο Πύργος Πειραιά, στέκει ως το στολίδι του λιμανιού, ενώ 1300 strobe lights θα αστράφτουν σε όλο το εμβαδόν του, από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου.


dimand_in__4_

Τα σημεία λάμψης σηματοδοτούν και αφιερώνονται στους ανθρώπους που με κάθε τρόπο έχουν συνεισφέρει στο έργο, σαν τα φωτεινά στοιχεία που με το ταλέντο και τον επαγγελματισμό τους, βοηθούν στο να πάρει ξανά ζωή.


dimand_in__1_

Το κτήριο – τοπόσημο, φωταγωγήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Piraeus Tower και DIMAND, Δημήτρη Ανδριόπουλο, σε μία λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο λιμάνι. Παρούσες ήταν και οι κυρίες Andreea Moraru από την EBRD και Τερέζα Μεσσάρη από την PRODEA Investments.


Piraeus Tower - Festive Illumination 2022

Video/Photo credits: YARD (yardathens)

Δημοφιλέστερα

To Top