Αθλητισμός

Αργεντινή: Γιατί η πρωταθλήτρια κόσμου δεν έχει μαύρους στη σύνθεσή της

Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες στο Μουντιάλ του Κατάρ είχαν ποδοσφαιριστές με ρίζες από την Αφρική στο ρόστερ τους. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία είναι στη σχετική λίστα.

Οι ΗΠΑ που είναι ένα πολυσυλλεκτικό κράτος έχουν φυσικά παίκτες από την Αφρική στη σύνθεσή τους. Ελάχιστες είναι οι χώρες που ανήκουν σε αυτή τη μακρά λίστα και ανάμεσα σε αυτές είναι και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Αργεντινή.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε ποτέ μαύρο συμπαίκτη στην Εθνική Αργεντινής ενώ το ίδιο συνέβη και το 1978 με την ομάδα του Μάριο Κέμπες και το 1986 με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Αλήθεια η Αργεντινή δεν έχει μαύρος στον πληθυσμό της;


5761890__1__2

Βέβαια έρευνες στη χώρα υποστηρίζουν ότι ο Μαραντόνα έχει μακρινές ρίζες από μαύρους.

Είχε και παραείχε αλλά πλέον έχει ελάχιστους. Η απογραφή του 2010 έδειξε ότι 150.000 ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής ζουν στην Αργεντινή, ένα έθνος 45 εκατομμυρίων, αλλά οι ακτιβιστές εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πλησιέστερος στα 2 εκατομμύρια.

Όσο και εάν ψάξει κανείς δεν θα βρει ποδοσφαιριστή με καταγωγή από την Αφρική στην Εθνική Αργεντινής στις τελευταίες δεκαετίες. Η ιστορία έχει καταγράψει ένα μεγάλο αστέρι που μεγαλούργησε στη δεκαετία του 1920.

Δημοφιλέστερα

To Top