Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο με την επιλογή Τσαπανίδου – Πού στοχεύει ο Τσίπρας

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η ανάληψη καθηκόντων Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τη γνωστή δημοσιογράφο, Πόπη Τσαπανίδου, αποτελεί «χτύπημα σε πολλαπλούς στόχους», όπως αποτιμούν τις σχετικές χθεσινές ανακοινώσεις για τη διαδοχή του Νάσου Ηλιόπουλου, ανώτατα κομματικά στελέχη.

Κόντρα στις μακρόσυρτες εσωκομματικές διαδικασίες, η απόφαση για την αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή του επικοινωνιακού μηχανισμού της Κουμουνδούρου «κλείδωσε» σχεδόν ακαριαία το τελευταίο χρονικό διάστημα κι ενώ η μιντιακή εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανερχόταν τακτικά στις κλειστές συσκέψεις ως «αχίλλειος πτέρνα». Για το λόγο αυτό, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέλεξε για το ρόλο μια επαγγελματία δημοσιογράφο, θέλοντας να στείλει ένα καθαρό μήνυμα αμφίπλευρης διεύρυνσης του κόμματος, επιλέγοντας δηλαδή την Πόπη Τσαπανίδου για το ρόλο μπροστά από τις κάμερες, ως έμπειρη και μετριοπαθής δημοσιογράφος.

Η κ. Τσαπανίδου έγινε δεκτή σε πολύ θερμό κλίμα χθες στο «στρατηγείο» της Κουμουνδούρου, ενώ μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Αλέξη Τσίπρα και τον εν ενεργεία Εκπρόσωπο Τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο, περιηγήθηκε στα…άδυτα της επικοινωνιακής μηχανής του κόμματος, γνωρίζοντας από κοντά για πρώτη φορά τους μελλοντικούς της συνεργάτες.

Με ιδιαίτερη θέρμη την υποδέχθηκε νωρίτερα στο γραφείο του και ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας πως «το 2023 δικαιούμαστε όλοι να είναι μια καλύτερη χρονιά», ευχή που περικλείει και τις κεντρικές στοχεύσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ολική, πολιτική αντεπίθεση από τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2023, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Το 2023 δικαιούμαστε όλοι να είναι μια καλύτερη χρονιά.
Η χρονιά της μεγάλης νίκης και της πολιτικής αλλαγής.
Που θα…

Posted by Alexis Tsipras on Wednesday, December 28, 2022

Ενταγμένη σε αυτό το πλαίσιο, «από τη νέα χρονιά εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Την καλωσορίζω και την ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρότασή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας για την επιλογή του, προσθέτοντας πως «η Πόπη, εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα». Τα αμέσως επόμενα λεπτά ακολούθησε καταιγισμός ευχετήριων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων με αποδέκτη την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς η επιλογή Τσαπανίδου ακύρωσε όλα τα κομματικά προγνωστικά, δεδομένου ότι πρόκειται για πρόσωπο με ευρεία κοινωνική εμβέλεια και εξαιρετικά οικείο στον μέσο πολίτη.

Πλην αυτών, η νέα Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δίνει νόημα στην πρωτοβουλία Τσίπρα για ποσόστωση 50-50 στη στελέχωση των κομματικών ψηφοδελτίων και των θέσεων ευθύνης από τα δύο φύλα, ενώ απηχεί την ψήφο εμπιστοσύνης που προσφέρουν επιφανείς επαγγελματίες στον τομέα τους, στηρίζοντας το «προοδευτικό όραμα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό φαίνεται πως «βάρυνε» σημαντικά στο να δώσουν τα χέρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Πόπη Τσαπανίδου, αν και η γνωστή δημοσιογράφος κατέφυγε αρχικά στις τρεις κόρες και τους οικείους της, προτού πει το μεγάλο «ναι» στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας τη γνώμη τους.

Δημοφιλέστερα

To Top