Οικονομία

Η τάση: Γλυκά που μοιάζουν με κοσμήματα και μικρά έργα τέχνης

Τα μικρά κομψοτεχνήματα ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τα γλυκά των fine dining εστιατορίων, όπου παρασκευάζονται με παραγγελία του πελάτη, a la minute και με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Στο Ourse, δεν φτιάχνονται αυτοστιγμεί, αλλά παρασκευάζονται κάθε ημέρα, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά ώστε να διασφαλιστεί η φρεσκάδα τους.

Τα fine dining γλυκά είναι πολυεπίπεδα και παρασκευάζονται σχεδόν από μηδενική βάση, χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές, υφές, αντιθέσεις στις γεύσεις (αλμυρό, γλυκό, όξινο, πικρό) και φυσικά στο τέλος φιλοτεχνούνται λεπτομερώς για να αποκτήσουν εντυπωσιακή εμφάνιση προσφέροντας πολυαισθητηριακή γαστρονομική εμπειρία στους λάτρεις του luxury γλυκού. Οτιδήποτε δεν πωληθεί αυθημερόν, αποσύρεται οριστικά και δεν επιστρέφει στη βιτρίνα την επόμενη ημέρα και έτσι ο πελάτης μπορεί να απολαύσει γλυκά που είναι λίγων ωρών. Τα μόνα που δεν παρασκευάζονται αυθημερόν, αλλά έχουν μικρή διάρκεια κατανάλωσης είναι οι μπάρες σοκολάτας και τα σοκολατάκια.

newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top