Ελλάδα

Οντέρ Μουμίν: Σάλος με τον δήμαρχο Ιάσμου – Στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους, ζητά παραιτήσεις, κόβει μισθούς

Σειρά αποφάσεων για ανακλήσεις αντιδημάρχων, απολύσεις εργαζομένων και σφράγιση της Ταμειακής Υπηρεσίας έχει πάρει ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ακολουθώντας μάλλον ανορθόδοξες πρακτικές για τη διοίκηση της πόλης. Πάντως  οι κινήσεις του έχουν μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς ο Μάκης Βορίδης, με παρέμβασή του, ανακοίνωσε ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες.

Κι αν ο ίδιος διατείνεται ότι οι αντιδήμαρχοι και οι υπάλληλοι έχουν σχέσεις με την FETO, την οργάνωση του Φετουλάχ Γκουλέν, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική», ο δήμαρχος επικαλείται συνεχώς «λόγους δημοσίου συμφέροντος», για να αιτιολογεί τις αποφάσεις του.

Αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο κ. Μουμίν βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει έως την Πρωτοχρονιά. Η μετακίνησή του έγινε «καθ’ υπέρβαση του νόμιμου ποσού», πάντα «για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος».


dimarxos_dim

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν απολύσεις και διακοπή μισθών

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος Ιάσμου έχει προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, αναστολή επτά υπαλλήλων και τρίμηνη διακοπή μισθών. «Κερασάκι στην τούρτα» ήταν οι απολύσεις δύο εργαζομένων -ο ένας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι ανακλήσεις όλων των αντιδημάρχων, με τον ίδιο να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλες τις εξουσίες.

Μία πρόχειρη ανάγνωση των ανακοινώσεων του Δήμου στο Facebook δείχνει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλές υπηρεσιακές αλλαγές, ενώ ο δήμαρχος δεν διστάζει να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα για να προβάλλει όχι μόνο τα πεπραγμένα του, αλλά και τη στάση του για άτομα που θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο κ. Μουμίν σχολιάζει καυστικά μία ανάρτηση, στην οποία, όπως υποστηρίζει «απανωτά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη καταδεικνύουν ερασιτεχνισμό και σαν να παραπέμπουν σε βαριά κακουργήματα (πιθανότατα εγχώρια εγκληματική οργάνωση σε συρροή με διεθνή εγκληματική οργάνωση)». Ο δήμαρχος μιλά για οργάνωση τουλάχιστον 20 μελών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ενώ δεν εξαιρεί και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος για τον ίδιο είναι μάλλον «κόκκινο πανί».

Δημοφιλέστερα

To Top