Αθλητισμός

Οι αντιδράσεις των ελληνικών ομάδων για τον θάνατο του Πελέ

Ο Πελέ είχε επισκεφτεί αρκετές φορές την Ελλάδα. Η πρώτη ήταν το 1961 για να παίξει φιλικά παιχνίδια με τα μέλη του ΠΟΚ. 

Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ πλήρωσαν για να φέρουν την Σάντος στην Ελλάδα και έπαιξαν και οι τρεις με την διάσημη ομάδα που είχε περάσει από την Ισπανία, την Γερμανία, την Ιταλία και δεν είχε χάσει! 


Santos no hino do Olympiacos!!

Η ΑΕΚ έχασε με 3-0, ο Παναθηναϊκός με 3-2 και ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1! Το παιχνίδι διεξήχθη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και το ημερολόγιο έγραφε 4/7/1961. Η νίκη αυτή έγινε κομμάτι του ύμνου του Ολυμπιακού. «Ακόμη σε θυμούνται η Σάντος και ο Πελέ» αναφέρει ο νεότερος ύμνος της ομάδας του Πειραιά. 

Ο Πελέ επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005 για να συναντήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού που είχε αντιμετωπίσει το 1961 και να τιμηθεί από την ΠΑΕ ενώ επισκέφτηκε και την Ξάνθη για να κάνει τα εγκαίνια στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. 

Ο Πελέ είναι μέλος του Ολυμπιακού αλλά και της Ξάνθης. Με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του οι ελληνικές ομάδες έβγαλαν ανακοινώσεις για τον βασιλιά. Κανείς δεν τον ξέχασε. 

Ολυμπιακός: «Το όνομά του συνδυάστηκε με την ομάδα μας»

Λίγη ώρα μετά τον θάνατο του Πελέ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

Δημοφιλέστερα

To Top