Αθλητισμός

Basket League, Καρδίτσα – Προμηθέας 68-81: «Διπλό» για τους Πατρινούς

Ο Προμηθέας πήρε την εκτός έδρας νίκη στην Καρδίτσα (81-68), με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Μουράτο (15π., 3 ασίστ), Δημήτρη Κακλαμανάκη (14π., 6 ριμπ.) και Άντονι Κάουαν (12π., 12 ασίστ) και διατήρησε τη νεοφώτιστη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Πλέον, οι Πατρινοί πάνε για το επόμενο εξ αναβολής ματς, αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου (19:15) στην Πάτρα.

Το ματς

Ισορροπημένο το ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν τη… δράση κοντά στο καλάθι. Εξέλιξη λογική, αφού αμφότερες δεν σούταραν καλά από την περιφέρεια. Τουλάχιστον για την Καρδίτσα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αφού στο δεύτερο τα τρίποντα ήταν αυτά που την κράτησαν στο ματς.

Η αλήθεια είναι πως σε ορισμένα διαστήματα του αγώνα τα λάθη ήταν απανωτά, όπως και οι κακές επιλογές. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει παραπάνω από επτά πόντους.

Το έκανε η Καρδίτσα (28-21) χάρη σε ένα τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου, με τον Προμηθέα να αντιδρά άμεσα ισοφαρίζοντας με σερί 7-0.

Όσο κυλούσε το ματς, ο Προμηθέας έβρισκε λύσεις στο πρόσωπο του Δημήτρη Κακλαμανάκη, ενώ ο Κάουαν είχε διπλό ρόλο: Εκτέλεση και δημιουργία.

Με την έναρξη της 4ης περιόδου η ομάδα του Χριστόπουλου έφτασε στο +12 (59-47), με ένα λέι απ του Τανούλη. Μόνο που η Καρδίτσα δεν άφησε το ματς. Ο Μποχάιμ μείωσε σε 61-52 και το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Γκιουζέλης με τρίποντο από τη γωνία μείωσε τη διαφορά στο μισό (-6, 61-55).

Τη μείωση του σκορ ακολούθησε ένα ρεσιτάλ αστοχίας και από τις δύο ομάδες, με τον Ντάγκουμπιτς, τελικά, να φέρνει ξανά τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (65-55). Ενώ ο Προμηθέας.. πονούσε από την περιφέρεια (3/15 τρίποντα), τα μακρινά σουτ έδωσαν τις λύσεις. Ακόμα ένα τρίποντο, αυτή τη φορά απ’ τον Κουλμπόκα έκανε το 70-57 με κάτι παραπάνω από τρία λεπτά για το φινάλε του ματς.

Και ενώ ο Προμηθέας έδειχνε να ελέγχει το ματς, η Καρδίτσα μείωσε στους 7 πόντους με τον Γκιουζέλη (70-63), όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Μουράτου (73-63) και το λάθος του Πρίτζετ στην επίθεση της Καρδίτσας «έδειξε» οριστικά τον νικητή.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Δημοφιλέστερα

To Top