Αθλητισμός

Euroleague: «Διπλά» για Μπαρτσελόνα και Άλμπα, νίκη για τη Βίρτους στο ντεμπούτο του Κώστα Αντετοκούνμπο – Δείτε βίντεο

Το άστρο του Μάρκο Μπελινέλι, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους (τους 14 μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου), οδήγησε τη Βίρτους Μπολόνια σε θρίαμβο επί της Φενερμπαχτσέ με 92-88, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague.

Σε ένα από τα καλύτερα εφετινά παιχνίδια της διοργάνωσης (και τελευταίο χρονικά για το 2022), η ιταλική ομάδα άντεξε στα κρίσιμα σημεία, πήρε προβάδισμα 10 πόντων στο φινάλε το οποίο “προστάτεψε” παρά την αντεπίθεση της τουρκικής ομάδας κι έφτασε στην 7η νίκη της στη Λίγκα (7-9).

Στον αντίποδα, η χτυπημένη από τους τραυματισμούς «Φενέρ» γνώρισε την 4η σερί ήττα της (και 5η στα τελευταία 6 ματς) και είδε το ρεκόρ της να υποχωρεί στο 10-6, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να «πατήσει» ξανά στην τετράδα, σε τριπλή ισοβαθμία με τους Τούρκους και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεκίνησε καλά, έχοντας τον Μότλεϊ σε τρομερή βραδιά (26π, 11/14 δίπ.) και τον Καλάθη σε ρόλο… μαέστρου με πολύπλευρη παρουσία στις δύο πλευρές του παρκέ (12π., 6 ρ., 4ασ.).

Σε μεγάλο μέρος του αγώνα η «Φενέρ» έδειχνε να είναι πολύ πιο σταθερή, όμως στο τέλος η Βίρτους «ξύπνησε» και με πρωταγωνιστές τους Μπελινέλι (18π, 2/4τρίπ.), Μάνιον (13π.) και Τζόρνταν Μίκι (11π.) έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 46-46, 65-68, 92-88


Belinelli's heroics lead Virtus over Fener! | Round 16, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Ο Μίροτιτς κράτησε «ζωντανή» την «Μπάρτσα» και ο Σατοράνσκι της χάρισε το διπλό στο Βελιγράδι

Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να έχει πέσει στα… σχοινιά και να περιμένει το τελικό «χτύπημα» από τον Ερυθρό Αστέρα, όμως δύο δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο Νίκολα Μίροτιτς, με buzzer beater τρίποντο, ισοφάρισε σε 84-84 κι έδωσε την ευκαιρία στους «μπλαουγκράνα» να επικρατήσουν εντέλει στην παράταση με 99-94 στο «Aleksandar Nikolic Hall» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Στο 11-5 ανέβηκε η καταλανική ομάδα που επανήλθε στην κορυφή, την ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας είδε το δικό του ρεκόρ να πέφτει στο 8-8.

Δημοφιλέστερα

To Top