Αθλητισμός

Ρονάλντο – Μέσι: Οι συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία και στο βάθος τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα γίνει πρεσβευτής της υποψηφιότητας της Σαουδικής Αραβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Αλ Νασρ.

Ο σούπερ σταρ επιθετικός ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στην ομάδα της Saudi Pro League το βράδυ της Παρασκευής, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Από τη συμφωνία του θα κερδίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 208 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως συν τα μπόνους και τα δικαιώματα.

View this post on Instagram

A post shared by نادي النصر السعودي (@alnassr_fc)

Η Αλ Νασρ έχει βάλει επίσης μια ξεχωριστή ρήτρα στο νέο συμβόλαιο του Ρονάλντο, η οποία μιμείται κατά πολύ τη συμφωνία που έχει υπογράψει και ο Λιονέλ Μέσι με τη χώρα της Μέσης Ανατολής. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τελικά ολοκληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα. Με τη συμφωνία αυτή ο Ρονάλντο φεύγει για πρώτη φορά της καριέρας του από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Marca, ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο προβλέπει ότι ο Ρονάλντο θα γίνει πρεσβευτής της υποψηφιότητας της Σαουδικής Αραβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Η χώρα της Μέσης Ανατολής θεωρείται ότι ετοιμάζει κοινή υποψηφιότητα με την Αίγυπτο και την Ελλάδα για το δικαίωμα να φιλοξενήσει το τουρνουά σε έξι χρόνια.

Ο Ρονάλντο θα εκπροσωπήσει την εικόνα της Σαουδικής Αραβίας στο εξωτερικό, με την άφιξή του να λέγεται ότι θεωρείται «κρατικό ζήτημα». Η συμφωνία ακολουθεί εκείνη του Μέσι, ο οποίος θα γίνει πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν θα κερδίσει περισσότερα από 22,5 εκατομμύρια λίρες ευρώ για να διαφημίσει τον τουρισμό της χώρας. Ο Μέσι έχει ήδη παρελάσει από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του τον περασμένο Μάιο.

Θα αντιδράσουν οι ομάδες ανθρώπινων δικαιωμάτων;

Δημοφιλέστερα

To Top