Διεθνή

MarketWatch: Τι μέλλει γενέσθαι στις αγορές το 2023

Οι επενδυτές πέρασαν, φέτος, το δυσκολότερο έτος από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Το ερώτημα όλων, όμως, είναι το εάν η «τέλεια καταιγίδα» της πτώσης των αγορών και η αύξηση των επιτοκίων προς προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού θα συνεχιστεί και το 2023.

Ο αναλυτής της Oaktree Capital Management, Χάουαρντ Μαρκς, υποστηρίζει πως η νέα πραγματικότητα των υψηλών επιτοκίων σημαίνει πως τέσσερις δεκαετίες υποθέσεων για την πορεία των αγορών θα πρέπει, πια, να αγνοηθούν. Η Ίζαμπελ Γουάνγκ, από την πλευρά της, μελετά την πορεία του S&P 500 από το 1928, προσπαθώντας να ανακαλύψει την πιθανή πορεία του δείκτη. Ιδού μία συνοπτική ανάλυση του MarketWatch για το τί μέλλει γενέσθαι στις αγορές το 2023:

Δείκτες

Την περασμένη Παρασκευή, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών εξόδων PCE Index κατέγραψε αύξηση της τάξης του 0,1% τον Νοέμβριο, τη στιγμή που ο πληθωρισμός έχει καταγράψει ετήσια αύξηση της τάξεως του 5,5%. Ο αντίστοιχος δείκτης της αύξησης των εσόδων των καταναλωτών αυξήθηκε κατά 0,4% τον Νοέμβριο, ξεπερνώντας την αντίστοιχη μηνιαία αύξηση του πληθωρισμού, κάτι το οποίο δημιουργεί ανησυχίες στους αναλυτές όσον αφορά τη στρατηγική της Fed.

Παράλληλη οικονομική επιβράδυνση κατέγραψε και ο δείκτης αγοράς βιομηχανικών προϊόντων. Οι παραγγελίες για τα ανθεκτικά αγαθά μειώθηκαν κατά 2,1% τον Νοέμβριο, έναντι της μείωσης του 1,1% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Άλλα δεδομένα υπέδειξαν μείωση των εταιρικών εξόδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top