Ελλάδα

Tetra Pak: Συνεργασίες με στόχο την κυκλική οικονομία και όχημα την ανακύκλωση


Sponsored Content

Οι χάρτινες συσκευασίες αποτελούν όχημα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, γι’ αυτό και η Tetra Pak με όραμά της έναν κόσμο, όπου όλες οι χάρτινες συσκευασίες συλλέγονται, ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν στα σκουπίδια, αφενός προσφέρει καινοτόμες λύσεις επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων και αφετέρου αναπτύσσει συνεργασίες με τοπικούς φορείς για την αύξηση της συλλογής και ανακύκλωσης τους.

Μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης συσκευασίας, η οποία θα αποτελείται μόνο από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη.


Tetra_Pak_02

Οι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak είναι σωστή επιλογή για το περιβάλλον, αφού έχουν σχεδιαστεί για ανακύκλωση. Αποτελούνται από πολύτιμα υλικά, που αν ανακυκλωθούν σωστά μπορούν να αξιοποιηθούν για κάτι καινούργιο. Πιο αναλυτικά:

• Αποτελούνται από ανανεώσιμα υλικά, όπως το χαρτί σε ποσοστό κατά μέσο όρο 70% και ολοένα και περισσότερο πλαστικό από ζαχαροκάλαμο.
• Διαθέτουν υπευθυνότητα προέλευσης, καθώς όλες οι συσκευασίες είναι πιστοποιημένες με ετικέτα FSC®, αφού το χαρτί προέρχεται από υπεύθυνα αναπτυσσόμενα δάση, όπου νέα δέντρα αντικαθιστούν όσα κόβονται.

Δημοφιλέστερα

To Top