Αθλητισμός

Ο «Βασιλιάς» Πελέ αναπαύεται πλέον στην τελευταία του κατοικία

Το έπος…τελείωσε στο Μνημείο Οικουμενικής Νεκρόπολης («Ecumenical Memorial Necropolis». Εκεί που θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής η σορός του Πελέ. «Αντικρίζοντας» τη «Vila Belmiro», τη σκηνή που τον έκανε αιώνιο.

Το φέρετρο με τη σορό του «Βασιλιά»…ταξίδεψε στους δρόμους του Σάντος, σε μια νεκρώσιμη πομπή που χαιρετίστηκε από μέγα πλήθος, στο τέλος της αγρυπνίας που προσέλκυσε περισσότερους από 230.000 οπαδούς στο στάδιο των πρώτων κατορθωμάτων του, στη περίφημη «Vila Belmiro».

Το μαύρο φέρετρο, το οποίο είχε παρέμεινε ανοιχτό και καλυμμένο με ένα πέπλο από τούλι, αποκαλύπτοντας μόνο το πρόσωπο του νεκρού, έκλεισε στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Αμέσως μετά βγήκε από το γήπεδο με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός έκλαιγε συνέχεια. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ανοικτό πυροσβεστικό όχημα και στη συνέχεια καλύφθηκε με δύο σημαίες, αυτή της Βραζιλίας και αυτή της Σάντος.


26641501


26643654


26641387

Η νεκρική πομπή
Η πομπή έφυγε από το στάδιο για μια διαδρομή 7 χιλιομέτρων προς την παραλία της πόλης, η οποία είναι παραθαλάσσιο θέρετρο και το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Αμερικής.

Στη συνέχεια έφτασε στο σπίτι της μητέρας του, Σελέστ Αράντες. Σε ηλικία 100 ετών, δεν γνωρίζει τον θάνατο του γιου της, ενώ κατάκοιτη δεν μπόρεσε ούτε να βρεθεί στο παράθυρο.

Δημοφιλέστερα

To Top