Αθλητισμός

Premier League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει το σερί, «γκέλα» για την Άρσεναλ – Δείτε τα γκολ

Η Γιουνάιτεντ έκανε ακόμα ένα βήμα τετράδας, επικράτησε 3-0 της Μπόρνμουθ εντός έδρας και βρέθηκε στο +5 από την 5η Τότεναμ, ενώ έπιασε στην 3η θέση τη Νιουκάστλ (και με ματς λιγότερο). Τέταρτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Τεν Χαγκ, πέμπτη στα έξι τελευταία και η Μάντσεστερ δείχνει πως βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και είχαν στο 11′ μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρσιάλ να ανοίξουν το σκορ. Βέβαια, στπ 23′ οι «Κόκκινοι» βρήκαν δίχτυα. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Έρικσεν και ο Κασεμίρο με υπέροχη προβολή πέτυχε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά από την ωραία σέντρα του Μπρούνο, ο Ράσφορντ δεν κατάφερε να σκοράρει. Το ημίχρονο θα έκλεινε ιδανικά για τη Μάντσεστερ, αν ο Φαν ντε Μπέεκ δεν τραυματιζόταν και έμενε στα αποδυτήρια.

Ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη για τη Γιουνάιτεντ, αφού στο 49′ «σφράγισε» το τρίποντο με ένα υπέροχο τέρμα. Ο Σο άρχισε την κούρσα, ο Μπρούνο μοίρασε ιδανικά στον Γκαρνάτσο και ο Αργεντινός μοίρασε για τον Αγγλο μπακ που δεν αστόχησε. Στο 55′ θα μπορούσε να έρθει κι ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Μαρσιάλ δε βρήκε στόχο. Λίγο από τη δόξα των συμπαικτών του… έκλεψε και ο Ντε Χέα, αφού στο 59′ είχε τριπλή επέμβαση.

Η Μάντσεστερ είχε τον έλεγχο και όταν ανέβαζε ρυθμό απειλούσε, όπως στο 78′ με το δοκάρι του Γκαρνάτσο και στο 80′ με την επέμβαση του Τράβερς στην προσπάθεια του Νταλότ. Με 16 τελικές η Γιουνάιτεντ αποτύπωσε στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά της, αν και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 86ο λεπτό. Μεγάλη μπαλιά του Σο, άψογη ασίστ με τη μια από τον Μπρούνο και ο Ράσφορντ σκόραρε σε τέταρτο διαδοχικό ματς διαμορφώνοντας το 3-0.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Άρσεναλ – Νιουκάστλ 0-0

Τέλος στο σερί της Άρσεναλ έβαλε η Νιουκάστλ, αφού με το 0-0 πήρε μια ψυχωμένη ισοπαλία στο «Emirates». Οι Λονδρέζοι μετρούσαν πέντε νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της στην Premier League, αλλά έχασαν την ευκαιρία να «πετάξουν» στο +10 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με την ώθηση της κορυφής και της φόρμας της. Οι παίκτες του Αρτέτα ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο μπόρεσαν να απειλήσουν δις αλλά οι προσπάθειες του Έντεγκαρντ και του Τσάκα δεν βρήκαν δίχτυα. Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι απορρόφησαν την τρομερή πίεση των Λονδρέζων και ισορρόπησαν το ματς, το οποίο μετά από αρκετές σκληρές μονομαχίες και φάουλ απέκτησε πολλή ένταση.

Στο 35′ οι Κανονιέρηδες έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, η γυριστή κεφαλιά του Γκάμπριελ όμως, από φάουλ του Έντεγκαρντ κατέληξε άουτ. Στην εκπνοή του ημιχρόνου βέβαια, η Νιουκάστλ απάντησε και φλέρταρε με το 1-0. Μετά το κόρνερ του Τρίπιερ, ο Ζοέλιντον πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά από κοντά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά. Η Άρσεναλ επιχειρούσε να βρει τους διαδρόμους και να απειλήσει, όμως μπροστά της είχε το… μπλόκο της ψυχωμένης άμυνας της ομάδας του Χάου. Στο 59′ ο Ζιντσένκο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από κοντά μετά από ασταθή επέμβαση του Πόουπ σε φάουλ του Έντεγκαρντ. Είκοσι λεπτά αργότερα, στο 79′, η ομάδα του Αρτέτα έφτασε ξανά μια ανάσα από το 1-0 αλλά η κεφαλιά του Μαρτινέλι από κόρνερ του αρχηγού του πέρασε μόλις άουτ.

Δημοφιλέστερα

To Top