Αθλητισμός

Serie A, Σαλερνιτάνα – Μίλαν 1-2: Ποδαρικό με διπλό στο 2023

Οι Ροσονέρι επικράτησαν με 2-1, πολύ πιο εύκολα από όσο υποδεικνύει το τελικό σκορ αλλά και… πολύ πιο δύσκολα με βάση το πως άρχισε η αναμέτρηση, με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να βρίσκει τα δύο της γκολ πριν από το πρώτο τέταρτο.

Η Μίλαν εμφανίστηκε σαρωτική στο ξεκίνημα απέναντι στη Σαλερνιτάνα που πελαγοδρομούσε και ο Ραφαέλ Λεάο μόλις στο 10′ άνοιξε το σκορ, εκθέτοντας για… καλωσόρισμα τον «μουντιαλικό» Γκιγιέρμο Οτσόα που έκανε ντεμπούτο στη Serie A, πλασάροντας με κενή εστία αφού τον προσπέρασε εκτός περιοχής.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpjgidzs33bd)

Πέντε λεπτά αργότερα, ο εκπληκτικός Σάντρο Τονάλι με δεύτερη προσπάθεια και άψογο διαγώνιο τελείωμα έγραψε το 2-0, προμηνύοντας συντριβή για τους Ιππόκαμπους.

Ο iconic Μεξικανός κίπερ των πέντε Μουντιάλ, όμως, βάλθηκε να κρατήσει μόνος του τη Σαλερνιτάνα στα λογικά πλαίσια του 2-0, με συνολικά ούτε μία, ούτε δύο αλλά οκτώ επεμβάσεις στο υπόλοιπο του αγώνα, η μία καλύτερη από την άλλη!


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpjg662vkgo9)

Έτσι, η Σαλερνιτάνα κατάφερε να ξαναμπεί και στο ματς στο 83′ με τον Μπονατσόλι να τελειώνει ιδανικά τη φάση στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η όποια προσπάθεια για ανατροπή έμεινε μισή.

Το τρίποντο κατέληξε στους Ροσονέρι που είχαν και ακυρωθέν γκολ με τον Ντίαθ και πλέον, η κορυφή απέχει πέντε βαθμούς, έστω και προσωρινά μέχρι να παίξει η πρωτοπόρος Νάπολι (41 έναντι 36).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (72′ Γκάμπια), Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Μπενασέρ, Σαλεμάκερς (86′ Ντεστ), Ντίαθ (62′ Ντε Κετελάρ), Λεάο, Ζιρού (86′ Βρανκς)

Ποδαρικό με το δεξί επτά χρόνια μετά η Σαμπντόρια!
Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια για να γευτεί ξανά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι του έτους η Σαμπντόρια. Με το διπλό στην έδρα της Σασουόλο (1-2), όμως, έσβησε το αρνητικό σερί και πήρε τεράστια ανάσα στον βαθμολογικό πίνακα, αν και παραμένει σε απόσταση -6 από την 17η θέση με ματς περισσότερο.

Οι Μπλουτσερκιάτι έθεσαν τις βάσεις νίκης χάρη σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο με δύο εντυπωσιακά γκολ, το ψαλιδάκι του Γκαμπιαντίνι στο 25′ και το πανέξυπνο συρτό σουτ του Αουτζέλο με το εξωτερικό στο 28′. Η Σασουόλο που έπαιζε χωρίς τον Γιώργο Κυριακόπουλο (έμεινε στον πάγκο) κατάφερε να μειώσει με εύστοχο πέναλτι του Μπεράρντι στο 64′, αλλά οι Γενοβέζοι άντεξαν μέχρι τέλους και πανηγύρισαν το πολύτιμο για τη συνέχεια τρίποντο.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Δημοφιλέστερα

To Top