Διεθνή

Κορωνοϊός – Κίνα: Παγκόσμιος συναγερμός για τους θανάτους διασήμων

Τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας έχει πυροδοτήσει η απόκρυψη στοιχείων για τον κορωνοϊό από την Κίνα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να απευθύνει εκκλήσες για διαφάνεια. Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν καταλήξει από την πανδημία και  αρκετά διάσημα πρόσωπα, χωρίς ωστόσο τα ακριβή αίτια θανάτου τους να έχουν γίνει γνωστά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, τον περασμένο μήνα, ο θάνατος της Chu Lanlan, 40χρονης τραγουδίστριας όπερας, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ με την οικογένειά της να δηλώνει λυπημένη για την ξαφνική απώλειά της. 

Όπως μεταδίδει ακόμη το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, 16 επιστήμονες από τις κορυφαίες ακαδημίες επιστήμης και μηχανικής της χώρας πέθαναν μεταξύ 21 και 26 Δεκεμβρίου…

Οι ειδήσεις για τους θανάτους διασήμων στην Κίνα γίνονται γνωστές ενώ έχουν αποσυρθεί τα αυστηρά μέτρα και με τα νοσοκομεία να παρουσιάζουν εικόνα συμφόρησης. 

Ωστόσο, η Κίνα δεν παραδέχεται ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς έχει ανακοινώσει επίσημα μόνο 22 θανάτους από κορωνοϊό από τον Δεκέμβριο.

Την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι η Κίνα δεν παρουσιάζει την πλήρη εικόνα και υποτιμά σημαντικά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στη χώρα, ιδίως όσον αφορά στην καταμέτρηση των νεκρών.

Δημοφιλέστερα

To Top