Ελλάδα

Σεισμός στη Λέσβο: Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό άνω των 6,5 Ρίχτερ υπενθυμίζει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σε τρία συμπεράσματα όσον αφορά τους σεισμούς που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στο βόρειο τμήμα της Λέσβου προχώρησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να τεκμηριώσουμε ότι ο πρωινός σεισμός Μ4,9 ήταν ο κύριος. Τα δεδομένα δεν είναι επαρκή».

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει, επίσης, ότι η «σεισμική δράση εξελίσσεται στο χερσαίο τμήμα του νησιού, όχι στη θάλασσα».

Υπενθυμίζει, δε, ότι στην περιοχή αυτή ιστορικά έχουν καταγραφεί «σημαντικοί σεισμοί» επικαλούμενος ως παράδειγμα τον σεισμό του Μαρτίου του 1867 με μέγεθος μεταξύ 6,5 και 7 Ρίχτερ.

Με αφορμή, δε, αυτά τα τρία στοιχεία ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ζητά «να ληφθούν μέτρα σύμφωνα με όσα προβλέπει το προληπτικό σκέλος του επιχειρησιακού σχεδίου ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Σεισμοί στο βόρειο τμήμα της Λέσβου. Μια πρώτη αξιολόγηση μετά τους πρωινούς σεισμούς μεγεθών Μ4,9 και Μ4,7 και μερικών…

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Saturday, January 7, 2023

Διαβάστε εδώ τι προβλέπει το σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ

Τσελέντης: Χρειάζεται λίγη προσοχή στη Λέσβο σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις

Το ίδιο επιφυλακτικός όσον αφορά τους σεισμούς που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Λέσβο εμφανίστηκε και ο διεθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Δημοφιλέστερα

To Top