Αθλητισμός

Basket League, Προμηθέας – Άρης 64-61: Νίκη στο νήμα!

Ένα περίεργο πρώτο ημίχρονο. Η 1η περίοδος ήταν μοιρασμένη σε όλα. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο Προμηθέας ήταν ένα σερί 5-0 που τον έφερε μπροστά στο σκορ (12-8 από 7-8).

Όσο το ματς ήταν σε εξέλιξη και μέχρι να φτάσει στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Προμηθέας είχε εύκολο σκορ μετρώντας πόντους από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (14/16). Αυτή η εξέλιξη κάλυψε την αστοχία στα σουτ τριών πόντων.

Ο Άρης είχε το ίδιο πρόβλημα (τρίποντα), όμως δεν μπορούσε να βρει αλλού τη λύση. Κάπως έτσι οι Πατρινοί κατάφεραν να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά πόντων (27-16). Σε εκείνο το σημείο ο Καστρίτης επέλεξε να κοντύνει το σχήμα του (Γκούντγουιν σέντερ) και να τοποθετήσει γύρω του τέσσερις κοντούς: Νότε, Χάγκινς, Μήτρου Λονγκ και Τολιόπουλο.

Αυτό το σχήμα κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 36-31. Η τρίτη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική. Με 2:12 πριν το τέλος της περιόδου ο Άρης κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, για πρώτη φορά μετά το 7-8 της 1ης περιόδου (45-45 με τρίποντο του Νότε).

Σε εκείνο το σημείο ο Προμηθέας αντέδρασε και με δύο σουτ από τους Κουλμπόκα (2π.) και Γκίκα (3π.) κατάφερε να πάρει προβάδισμα 4 πόντων (49-45). Και όλα αυτά με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να έχει 16 λάθη, έναντι 8 του Άρη, μετά από τρεις περιόδους παιχνιδιού.

Τα ποσοστά ήταν απογοητευτικά και για δύο ομάδες: 3/16 τρίποντα ο Προμηθέας, 4/19 ο Άρης. Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τον Άρη να παίρνει ξανά το προβάδισμα (50-49 με 3/3 βολές του Τολιόπουλου), με τον Κόντιτ, που επέστρεψε μετά από απουσία να φέρνει τον Προμηθέα ξανά σε θέση οδηγού (51-50).

Μετά από πολλές χαμένες (και κακές) επιθέσεις εκατέρωθεν, με τον Νότε να σουτάρει 0/3 τρίποντα και ο Κουλμπόκα 0/2, το σκορ έγινε 56-50.

Στοπ στις χαμένες επιθέσεις της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη έβαλε ο Τολιόπουλος με ένα λέι απ (56-52, 3 λεπτά πριν το φινάλε). Οι ελεύθερες βολές οδήγησαν και τις δύο ομάδες μέχρι το σκορ να γίνει 59-55.

Δημοφιλέστερα

To Top