Αθλητισμός

Basket League, ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας 97-60: Πάρτι στην Πυλαία

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να πατά καλύτερα στο παρκέ στα πρώτα λεπτά του αγώνα παίρνοντας ρυθμό από την κίνησή του και τις προσπάθειες του Ράιλι που με επτά προσωπικούς πόντους άνοιξε τον δρόμο για το double score (10-5) που έγραψε ο Σαλούστρος στο 5′.

Όσο και αν προσπάθησε ο Απόλλωνας να ακολουθήσει δεν κατάφερε να βρει τις απαραίτητες λύσεις και οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους (23-10) με το buzzer beater του Χαντς.

Μετά το 23-13 που έγινε από το μακρινό σουτ του Χάινς-Τζόουνς στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Λυκογιάννη έτρεξαν σερί 7-0 με τους Σάιμπερτ,Μαργαρίτη και Χαντς. Την ώρα ίδια ώρα συνέχιζαν να ασκούν έντονη πίεση στη μπάλα σε μία φάση όπως του Νίκου Τσιακμά που έκλεψε και ολοκληρώνοντας με λέι απ στον αιφνιδιασμό πήγε την ομάδα του στο +20 (35-15, 15′).

Ο Μαστρογιαννόπουλος από μακριά ευστόχησε στο 4ο από τα 11 τρίποντα που είχε επιχειρήσει η ομάδα του Βετούλα, που διατηρούσε κακά ποσοστά και στο δίποντο (4/14 μέχρι εκείνο το σημείο) για το 44-24 με το ημίχρονο να βρίσκει τον ΠΑΟΚ στο 50-27 και με 55 % (5/9) στην περιφέρεια.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, ο Σάιμπερτ άνοιξε την ψαλίδα για δεύτερη φορά στο +24 (53-29), ενώ στην άλλη πλευρά ο Γουίλιαμς έδινε σκορ στον Απόλλωνα με έξι δικούς του πόντους που παρόλα αυτά δεν ήταν δυνατόν να γυρίσουν την κατάσταση. Φράνκε και Πόλεϊ από την περιφέρεια μεγάλωναν τα προβλήματα για τους Πατρινούς και έδιναν στο υπόλοιπο του ματς χαρακτήρα… διαδικαστικό. Ο Απόλλωνας σε διάστημα 2μιση περίπου λεπτών σημείωσε μόλις δύο πόντους με τον Σιλά και είδε τον αντίπαλό του να ξεφεύγει με 31 πόντους (68-37) στο 28′.

Η τέταρτη περίοδος φυσικά και δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη με την εικόνα του παρκέ να «μιλάει» από μόνη της. Με το ματς να έχει ήδη κριθεί βρήκε τους Θεσσαλονικείς να εκτοξεύουν τη διαφορά τους στις μέγιστες τιμές που άγγιξαν και τους 41 πόντους (87-46).

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 50-27, 73-40, 97-60

Δημοφιλέστερα

To Top