Οικονομία

Μια μόδα με εξωφρενικές τιμές: Τα 10 πιο ακριβά sneakers στον κόσμο

Αν είσαι από αυτούς που νιώθουν γοητευμένοi από τη διασταύρωση υψηλής μόδας και κουλτούρας των δρόμων, τότε θα πρέπει να έχεις καταλάβει ότι τα sneakers ζουν τη μεγάλη στιγμή τους. Στολισμένα με διαμάντια, φτιαγμένα από ατόφιο χρυσό ή πωλούμενα για ποσά που σπάνε ρεκόρ στους οίκους Sotheby’s, τα σχεδιασμένα αθλητικά παπούτσια έχουν γίνει πραγματικό συλλεκτικό αντικείμενο και όχι μόνο για τους “sneakerheads”, αλλά για όλους όσοι ενδιαφέρονται για το πολιτιστικό θα λέγαμε, “πάντρεμα” της υψηλής τέχνης και του street style.

Αυτό που ψάχνουν όλοι είναι το story-telling πίσω από το αντικείμενο. Ενα πολυτελές αθλητικό παπούτσι μπορεί να είναι μια σοφή επένδυση, πολλά από αυτά που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα έχουν δει την αξία τους να ανεβαίνει στα ύψη από την πρώτη τους κυκλοφορία. Είτε είναι σε άριστη κατάσταση είτε όχι, είναι συχνά η ιστορία που περιβάλλει το αθλητικό παπούτσι που του προσδίδει το κύρος του, προσθέτοντας μια αίσθηση σπανιότητας και νοσταλγίας στο παπούτσι, η οποία ανεβάζει τις τιμές στα ύψη. Μια τιμή που έχει ups και downs αφού μόδα είναι και αλλάζει.

Τα 10 πιο ακριβά sneakers στον κόσμο είναι:

Μια μόδα με εξωφρενικές τιμές: Τα 10 πιο ακριβά sneakers στον κόσμο

10. Nike MAG Back to the future (2016) €59.996

Ισως το πιο περιζήτητο αθλητικό παπούτσι όλων των εποχών, το Nike Air Mag πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες μας στην ταινία “Back to the Future II”, αν και οι φωτιζόμενες λεπτομέρειες και η τεχνολογία αυτόματου δεσίματος επιτεύχθηκαν τότε με ειδικά κινηματογραφικά εφέ. Τώρα που η τεχνολογία έχει ζωντανέψει τη φαντασία, αυτά τα φουτουριστικά sneakers αυξάνουν συνεχώς τη δημοτικότητά τους μεταξύ των sneakerheads, των σινεφίλ και των οπαδών της ποπ κουλτούρας.

Μια μόδα με εξωφρενικές τιμές: Τα 10 πιο ακριβά sneakers στον κόσμο
9. Air Jordan OVO, (Drake edition) €93.816

Δημοφιλέστερα

To Top