Ελλάδα

Καβάλα: Αρπαζε τσάντες και ψώνιζε με κάρτες που έβρισκε

Μια σειρά κλοπών που είχε διαπράξει ένας Έλληνας από την επομένη των Χριστουγέννων ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας, εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Παγγαίου και της Ασφάλειας Καβάλας.

Ο δράστης είχε κλέψει αρχικά μια μοτοσικλέτα από την πόλη της Δράμας και με αυτήν πλησίασε και έπιασε κουβέντα σε τέσσερις ανυποψίαστους διαβάτες, από τους οποίους άρπαξε ξαφνικά τις τσάντες που περιείχαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες. Με μια από τις κάρτες, μάλιστα, έκανε δυο ανέπαφες συναλλαγές σε κατάστημα και αποπειράθηκε να κάνει και μια ακόμη.

Ύστερα από συνδυασμένες έρευνες, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, κλοπή τροχοφόρου και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Ωστόσο, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Έκλεψε αλυσίδα με τη μέθοδο της αγκαλιάς

Τα στοιχεία ταυτότητας μιας 34χρονης προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια για την κλοπή που είχε γίνει το πρωί της 6ης Νοεμβρίου με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα σε χωριό της Πιερίας. Η δράστιδα μαζί με μια συνεργό της την είχαν αγκαλιάσει και της είχαν κλέψει μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της. Σε βάρος της 34χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Δημοφιλέστερα

To Top