Αθλητισμός

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση

Περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Γκάρεθ Μπέιλ ξάφνιασε τους πάντες ανακοινώνοντας την απόσυρση του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Ουαλός επιθετικός, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για το MLS και την LA FC, μέσω των προσωπικών του λογαριασμών που διατηρεί στα social media ενημέρωσε για την απόφαση του με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις που αφορούσαν η μία την εθνική ομάδα και η άλλη το ποδόσφαιρο γενικότερα.

«Η απόφασή μου να αποσυρθώ από το διεθνές ποδόσφαιρο ήταν μακράν η δυσκολότερη της καριέρας μου. Πώς να περιγράψω τι σημαίνει για μένα να είμαι μέλος αυτής της χώρας και της ομάδας; Πώς να εκφράσω τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή μου; Πώς να εκφράσω με λόγια τον τρόπο που ένιωθα κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα της Ουαλίας;», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που αφορά την εθνική ομάδα της χώρας του και συνεχίζει:

“Η απάντησή μου είναι ότι δεν θα μπορούσα να αποδώσω τίποτα από αυτά τα πράγματα, απλά με λέξεις. Αλλά ξέρω ότι κάθε άτομο που ασχολείται με το ουαλικό ποδόσφαιρο, νιώθει τη μαγεία και επηρεάζεται με τόσο ισχυρό και μοναδικό τρόπο, οπότε ξέρω ότι νιώθετε ό,τι νιώθω κι εγώ, χωρίς να χρησιμοποιώ καθόλου λόγια.

Το ταξίδι μου με την εθνική έχει αλλάξει όχι μόνο τη ζωή μου, αλλά και το ποιος είμαι. Η τύχη του να είμαι Ουαλός και να επιλέξω να παίξω για την Ουαλία και να είμαι αρχηγός της, μου έδωσε κάτι ασύγκριτο με οτιδήποτε άλλο έχω βιώσει.

‘Είναι τιμή και ταπεινότητα για μένα που μπόρεσα να παίξω ρόλο στην ιστορία αυτής της απίστευτης χώρας, που ένιωσα την υποστήριξη και το πάθος του κόκκινου τείχους και που μαζί βρέθηκα σε απροσδόκητα και εκπληκτικά μέρη. Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι.

Δημοφιλέστερα

To Top