Ελλάδα

Drag Queens: Ένα παραμύθι έκανε το ΠΑΣΟΚ να χάσει το χρώμα του

Παραμονές Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη αρκούσε η ανάγνωση παραμυθιών σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, υπό τον τίτλο «H Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα», για να έρθει στην επιφάνεια η σοβούσα ένταση στο μαλακό υπογάστριο του τοπικού ΠΑΣΟΚ, καθώς η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το «Thessaloniki Pride» και τις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», δύο οργανώσεις της πόλης που προασπίζονται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αποκάλυψε δύο εντελώς αντικρουόμενους κόσμους στο εσωτερικό της «πράσινης» εκλογικής βάσης στη συμπρωτεύουσα.

Τον χορό των αντιδράσεων, οι οποίες έφεραν το ΠΑΣΟΚ/ΚIN.AΛ. εν μέσω διασταυρούμενων, φίλιων πυρών, άνοιξε η ανάρτηση της Θεσσαλονικιάς Κατερίνας Λάσπα, εσχάτως γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του κόμματος, η οποία χαρακτήρισε «αθλιότητα» τη συγκεκριμένη εκδήλωση, συμπληρώνοντας πως «ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του.

Κανένας, όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια». Μόνο που στην ίδια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με αφηγήτριες τις drag queens, εκπροσωπώντας τη Χαριλάου Τρικούπη παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. Βάσια Μαδέση, η οποία σχολίασε σχετικά πως «για το 2023 ας πούμε στα παιδιά πως τα παιχνίδια δεν είναι μόνο ροζ και μπλε, πως τα αυτοκινητάκια δεν είναι μόνο για αγόρια και οι κουζίνες μόνο για κορίτσια».


Σάλος με την Drag Queen - «Οι γονείς που αντέδρασαν, δεν θα έπρεπε να έχουν παιδιά»

Oι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις των δύο «πράσινων» κυριών για το θέμα πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ανέβηκαν και άλλα, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο κ. Γιάννης Βήκας και η κυρία Ζέφη Δημαδάμα, αποδοκιμάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την κυρία Λάσπα. Παρακολουθώντας από διακριτική απόσταση σχόλια και τοποθετήσεις, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. επέλεξε -ως χρυσή τομή- τη σιωπή, αναγνωρίζοντας μάλλον τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κομματικού ακροατηρίου του Βορρά.


drag-xr

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης με την drag queen να διαβάζει παραμύθι σε παιδάκια και τους γονείς τους

Δημοφιλέστερα

To Top