Αθλητισμός

Ο θρύλος του Γκάρεθ Μπέιλ – Η Ουαλία, η Ρεάλ και το φινάλε μέσα σε αμφισβήτηση

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 τα κινητά, τα email και πολύ περισσότερο τα social media δεν ήταν ευρέως διαδομένα.

Το Ίντερνετ είχε μπει στη ζωή μας, αλλά δεν κυριαρχούσε σ’ αυτήν. Έτσι κι ο Ροντ Ράντικ, ένας από τους σκάουτερ της Σαουθάμπτον, συνήθως επικοινωνούσε με τα κεντρικά της ομάδας μέσω… φαξ (όσοι 20άρηδες διαβάζουν το κείμενο ας αναζητήσουν στη google τι είναι αυτό).

Στα τέλη Αυγούστου του 1998 ο Ράντικ έκανε για μια ακόμη φορά το ταξίδι στο Νιούπορτ της Νότιας Ουαλίας προκειμένου να παρακολουθήσει ένα τουρνουά ακαδημιών. Επιστρέφοντας το βράδυ εκείνης της ημέρας στο σπίτι του στο Μπαθ, έστειλε μια κόλα χαρτί μέσω του φαξ στα γραφεία της Σαουθάμπτον μνημονεύοντας τρεις παίκτες που πρότεινε να αποκτηθούν από τους «Άγιους». Ο τελευταίος ήταν ένας 9χρονος που έμενε στην Velindre Road στο Κάρντιφ. Το όνομα του; Γκάρεθ Μπέιλ! Κι εκείνο το κομμάτι χαρτί ο Ράντικ το έχει κάνει κορνίζα και το καμαρώνει πάνω από το τζάκι του.

Ο σκάουτερ της Σαουθάμπτον είχε πετύχει φλέβα χρυσού, με τον μικρό να εντάσσεται αρχικά στις ακαδημίες της Σαουθάμπτον με έδρα το Μπαθ, αλλά γρήγορα να μετακομίζει στο αγγλικό λιμάνι όπου σε ηλικία 16 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Σαουθάμπτον. Η ιστορία είχε αρχίσει να γράφεται, καθώς εκείνο το αδύνατο αγόρι με τα ροδοκόκκινα μάγουλα και τα πεταχτά αυτιά, έφτασε να γίνει ο κορυφαίος Ουαλός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο μοναδικός Βρετανός που έχει σηκώσει 5 φορές την κούπα του Champions League και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταγραφή του (από την Τότεναμ-όπου ακόμη λατρεύεται σαν Θεός-στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2013).

Κι ο επίλογος της μπήκε ξαφνικά σήμερα το απόγευμα όταν ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ήρθε η στιγμή να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια… Με δύο διαφορετικές ανακοινώσεις, καθώς η πρώτη απευθύνονταν στην «οικογένεια του στην Ουαλία» και η δεύτερη γενικά στον ποδοσφαιρικό κόσμο, αποφάσισε να γράψει το «The End» σε μια καριέρα που τα είχε όλα. Γκολ, τίτλους, αμφισβήτηση…

Η μετακίνηση στο Λονδίνο και η έκρηξη

Στο Σεν Μέριτζ ο πιτσιρικάς από την Ουαλία οργώνει όλη την αριστερή πτέρυγα ως μπακ και η ομάδα φτάνει στα πλέι οφ της ανόδου, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Μπέιλ όμως είναι πολύ… μεγάλος για να χωρέσει στην μικρή Championship και το καλοκαίρι του 2007 ο μαγικός κόσμος της Premier League τον υποδέχεται καθώς η Τότεναμ κάνει την… κλοπή του αιώνα πριν προλάβουν να κινηθούν οι άλλοι μεγάλοι.


Bale1

Καλοκαίρι του 2007: Ο Μπέιλ μαρκάρει τον Ράιαν Γκιγκς στο ματς Τότεναμ-Γιουνάιτεντ…

Δημοφιλέστερα

To Top