Οικονομία

Αir China: Βλέπει επιστροφή των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα – Συνδέει Αθήνα με Πεκίνο και Σαγκάη

Επιστροφή των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα βλέπει η Air China, μετά την άρση των περιορισμών στα ταξίδια στην Κίνα, έχοντας εντάξει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο την απευθείας σύνδεση Αθήνα- Σαγκάη, μετά το Πεκίνο.

«Αποτελεί για εμάς ένα ακόμη ορόσημο στην ελληνική αγορά, μετά το 2017 που ξεκινήσαμε τις απευθείας πτήσεις στη σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο», σχολίασε χαρακτηριστικά χθες ο γενικός διευθυντής της Air China για την Ελλάδα κ. Χεγιούν Φαν στο πλαίσιο της σχετικής παρουσίασης. Η νέα σύνδεση έχει ξεκινήσει ήδη από τις 22 Δεκεμβρίου 2022 σε συνέχεια και της άρσης από πλευράς της Κίνας της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, έπειτα από τρία χρόνια απομόνωσης που επέβαλε η ίδια η χώρα. Ο κ. Φάν ανέφερε ότι η ζήτηση ακόμη δεν είναι τόση υψηλή, εξ’ ού και δεν έχουν φανεί οι επιπτώσεις ακόμη από τα μέτρα που θέτουν ευρωπαϊκές χώρες για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την Κίνα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid 19 (σ.σ. σχετικές συστάσεις για αρνητικό τεστ 48 ωρών έχει κάνει ήδη από την περασμένη εβδομάδα και ο ΕΟΔΥ χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βγεί η σχετική οδηγία- ΝΟΤΑΜ- από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).

«Ωστόσο είναι πολύ σημαντική η άρση του μέτρου της καραντίνας στην Κίνα για τον προγραμματισμό των Κινέζων ταξιδιωτών που θέλουν να μετακινηθούν προς την Ευρώπη και αναμένουμε πολύ περισσότερα ταξίδια τους επόμενους μήνες».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top