Οικονομία

Μάχη «χαρακωμάτων» στην Disney: Τι συμβαίνει στο «αστέρι» του Χόλιγουντ – Ο ρόλος του συμπέθερου του Μπέκαμ

Πίσω από τη λαμπερή και χολιγουντιανή «εικόνα» της Walt Disney, υφέρπει εδώ και καιρό ένας ανελέητος πόλεμος «χαρακωμάτων», με πρωταγωνιστή τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και ακτιβιστή επενδυτή Νέλσον Πελτζ, ο οποίος κάνει τα… πάντα προκειμένου να εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο.

Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει την επιθυμία του. Μάλιστα, προχωρώντας στην αντεπίθεση, έσπευσε να προτείνει τον βετεράνο Μαρκ Πάρκερ ως νέο πρόεδρο, στο πλάι του «θρυλικού» διευθύνοντος συμβούλου Μπομπ Ίγκερ, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τον Πελτζ.

Ο ίδιος, πάντως, μην αποδεχόμενος αυτή την εξέλιξη, είναι αποφασισμένος να τραβήξει έως τέλους το σκοινί της αντιπαράθεσης, διεκδικώντας με κάθε πιθανό τρόπο την εκλογή στο διοικητικό συμβούλιο. Άλλωστε, έχει και προηγούμενο, καθώς το ίδιο έπραξε και πριν μερικά χρόνια σε μια άλλη αμερικανική πολυεθνική.

Το «αλατοπίπερο» της όλης ιστορίας είναι ότι ο Νέλσον Πελτς, ο οποίος διαθέτει περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων, είναι συμπέθερος του Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς η κόρη του έχει παντρευτεί τον μεγαλύτερο γιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Το «όχι» της Disney

Την Τετάρτη, η Disney εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξέφραζε την άρνησή της να παραχωρήσει διευθυντική θέση στον Πελτζ, ο οποίος -μέσω της Trian Partners– ελέγχει μερίδιο μετοχών αξίας 900 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία του Χόλυγουντ.

Σε μια προσπάθεια δε, να προεξοφλήσει τις διοικητικές εξελίξεις, βιάστηκε να πρότεινε στον Μαρκ Πάρκερ να διαδεχθεί τη Σούσαν Άρνολντ στη θέση του προέδρου.

Ο «τσακωμός» στην P&G

Δημοφιλέστερα

To Top