Οικονομία

Τιμ Μπούλμαν (ΟΟΣΑ): Να μειωθούν οι φόροι στη μεσαία τάξη

Ο επικεφαλής του τμήματος του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα επισημαίνει ότι «μένουν ακόμα πολλά να γίνουν» στην χώρα, τονίζει την ανάγκη για μείωση των φόρων στα μεσαία εισοδήματα και εξηγεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψει η Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα.

Μία φράση του Τιμ Μπούλμαν, του επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος για την Ελλάδα της Οικονομικής Διεύθυνσης του ΟΟΣΑ, συνοψίζει το γράμμα και το πνεύμα της τελευταίας έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την Ελλάδα:

«Αυτή είναι η ιστορία πολλών τομέων στην Ελλάδα: έχει γίνει τεράστια πρόοδος, αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν» μας είπε, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Για αυτό, ακριβώς, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΟΣΑ, «προσγειώνει» τις προσδοκίες για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, στόχος που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

«Η επενδυτική βαθμίδα είναι πραγματικά σημαντική» παραδέχεται ο Τ. Μπούλμαν «γιατί αφενός μειώνει το κόστος χρηματοδότησης, αλλά και γιατί έχει ευρύτερη απήχηση στους επενδυτές. Πολλοί επενδυτές επιλέγουν μόνο χώρες όπου το κράτος βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top