Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα γεύματα και οι συναντήσεις για τους γαλαζοαίματους πριν και μετά την κηδεία

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει προγραμματίσει κάποια επίσημα γεύματα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο γεύματα που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Κυριακής με 50 καλεσμένους και ανήμερα της κηδείας του τέως βασιλιά το μεσημέρι, όπου θα παραστούν περίπου 200 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι θα παραστούν από το εξωτερικό δεν έχουν δοθεί ακόμα, ωστόσο θα είναι βασιλικές αφίξεις από την Ισπανία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία.

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Νωρίτερα, η σορός του θα βρίσκεται από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.


201409181356350_2893_KONSTANTINOS_ANA_MARIA_1892014

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε παλαιότερη επίσκεψή του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», με τη σύζυγό του Άννα-Μαρία, το 2014
Οι προετοιμασίες για την κηδεία 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας και θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ μπορεί να συμμετάσχουν και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται πως ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του τέως βασιλιά, «η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει και για το ενδεχόμενο οι αρχιερείς που θα τελέσουν την εξόδιο ακολουθία, να φορέσουν την πλήρη αρχιερατική ενδυμασία τους. Αυτό –σύμφωνα με το πρωτόκολλο– θα προσέδιδε μεγαλύτερη επισημότητα και κυρίως άλλο χαρακτήρα στην τελετή.

Η ταφή θα γίνει στο πρώην βασιλικό κτήμα, στο Τατόι, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο της τέως βασιλικής οικογένειας. Στο σημείο έχουν ξεκινήσει να εργάζονται πυρετωδώς εδώ και ημέρες, ειδικά συνεργεία για να απομακρύνουν τους κορμούς και τα κλαδιά καμένων δέντρων που έχουν μείνει από την πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2021. Η οικογένεια, μάλιστα, επισκέφτηκε πρόσφατα το μέρος για να παρακολουθήσει τα έργα. 

Δημοφιλέστερα

To Top