Αθλητισμός

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (14:30, Novasports PL)

Η άνοδος της Σίτι (από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας) συνέπεσε με την πρώτη της Γιουνάιτεντ (απο το 2014 και μετά) και τα τελευταία χρόνια οι μεταξύ τους αγώνες ήταν ντέρμπι μόνο κατ’ όνομα και όχι στην ουσια τους…

Βέβαια στην Αγγλία ντέρμπι και αδιάφορο είναι δύο έννοιες άγνωστες μεταξύ τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος το μεγάλο ματς του Μάντσεστερ είναι πολύ σημαντικό για τη γενικότερη οικονομία της φετινής Premier League.

Η Σίτι είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, η Γιουνάιτεντ είναι στην 3η θέση και στο -4 από την συμπολίτισσα της κι αυτό αρκεί για να εξηγήσει την κρισιμότητα του αγώνα.

Η Σίτι μετρά τρεις σερί νίκες επί της αντιπάλου τους, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Γιουνάιτεντ φάνηκε να ορθοποδεί μετά το εφιαλτικό της ξεκίνημα, τη φιλοδώρησε με έξι γκολ (6-3) στο Etihad με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 4-0 και τους Χάαλαντ, Φόντεν να πετυχαίνουν κι οι δύο χατ τρικ!!!

Στους μήνες που μεσολάβησαν όμως ο Τεν Χάαγκ έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στους «κόκκινους διαβόλους» που μπήκαν στην πρώτη τετράδα και θέλουν να μείνουν εκεί, σπάζοντας και το σερί των ηττών κόντρα στην Σίτι.

Στους γηπεδούχους θα απουσιάσουν οι Σάντσο, Φαν Ντε Μπεκ, Νταλότ, ενώ από την Σίτι οι Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας.

Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής και η βαθμολογία της Premier League:
Παρασκευή 13/01
Αστον Βίλα-Λιντς 2-1

Σάββατο 14/01

Δημοφιλέστερα

To Top