Αθλητισμός

Basket League, Παναθηναϊκός – Άρης 96-79: Με φόρα από την Euroleague

Όπως φαίνεται η νίκη απέναντι στην Μακάμπι ήταν μια ισχυρή ψυχολογική «ένεση» στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Μπορεί να υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας απέναντι στον Άρη (σ.σ. ειδικά από τη στιγμή που έλειπε ο Νότε, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι Γκούντγουιν και Σχίζας) ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί από την αρχή έως το τέλος φτάνοντας έως την εύκολη επικράτηση με 96-79. Ουσιαστικά τα πάντα είχαν τελειώσει από την πρώτη περίοδο και το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων με σερί 19-0.

Έκτοτε οι «πράσινοι» δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι περισσότερο. Ο Νέιτ Γουόλτερς ήταν απολαυστικός «γεμίζοντας» την στατιστική του με 15 πόντους, 8 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ δείγμα του καλού μπάσκετ των «πρασίνων» αποτελεί το γεγονός ότι έξι παίκτες της ομάδας τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.

Το ματς
Ιδιαίτερα δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Παναθηναϊκό καθώς βρέθηκε να προηγείται από πολύ νωρίς με το εντυπωσιακό 19-0 έχοντας περιορίσει τον Άρη σε 0/10 σουτ εντός παιδιάς! Ουσιαστικά είχαν πέσει και οι τίτλοι τέλος του αγώνα πριν «ζεσταθούν» καλά-καλά οι δύο ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τους πρώτους πόντους ύστερα από επτά λεπτά αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο +17 για την ομάδα του Ράντονιτς (24-7) έχοντας 8/11 σουτ (5/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα) ενώ οι «κίτρινοι» είχαν μετρήσει 3/18 εντός παιδιάς (2/11 δίποντα, 1/8 τρίποντα).

Αντίθετα, το ξεκίνημα του Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο, το έκανε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο! Για δυόμιση λεπτά δεν είχε καταφέρει να βρει πόντους και οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν σερί 7-0 με το οποίο μείωσαν στους 10 πόντους (24-14) δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Κάποια ξεσπάσματα των Μπέικον και Γουόλτερς ωστόσο έφεραν και πάλι τους «πράσινους» στο +17 (39-22) δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Μάλιστα το πρώτο μισό του αγώνα έκλεισε με την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (45-24). Οι «πράσινοι» είχαν 12/17 δίποντα και 4/10 τρίποντα, 20 ριμπάουντ, 14 ασίστ και 6 λάθη. Την ίδια ώρα ο Άρης έκλεισε το ημίχρονο με 7/20 δίποντα, 3/14 τρίποντα και μόλις 4 ασίστ για 7 λάθη. Γ. Καλαϊτζάκης (10π.), Γουόλτερς (8π., 4ασ., 3ριμπ.) και Πονίτκα (4π., 5ασ.) είχαν ξεχώρισει από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ από τον Άρη ο Χάγκινς είχε 7 πόντους.

Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +28 (55-27 στο 23′) για πρώτη φορά στο παιχνίδι ύστερα από καλάθια των Γουόλτερς και Γουίλιαμς ενώ στα μέσα του δεκαλέπτου άγγιξε και τους 30 πόντους (61-32 στο 25′) με τον Αμερικανό φόργουορντ να ήταν εκείνος που είχε αναλάβει ολοκληρωτικά δράση. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει (και έπαιξε) καλό μπάσκετ σε αυτό το διάστημα, με πολλές πάσες στην περιφέρεια και αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης. Έκτοτε επήλθε η χαλάρωση και οι παίκτες του Καστρίτη φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν. Με σερί 9-0 μείωσε ο Άρης σε 61-41 ωστόσο η απόσταση ήταν ήδη πολύ μεγάλη μεταξύ των δύο ομάδων. Το σερί έγινε επιμέρους 12-2 για το 63-44 στο 28′ αλλά το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό στο +25 (74-49).

Έκτοτε το ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Εκείνος που πήρε πολλές μπάλες στη συνέχεια ήταν ο Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος «τελείωσε» πολλές φάσεις από το «ζωγραφιστό» με αποτέλεσμα να γίνει και ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Η διαφορά στο σκορ ήταν σταθερά στους 20 πόντους, ενώ έγινε και η απαραίτητη συντήρηση από τον Ράντονιτς. Κάποια ανόητα λάθη από πλευράς των «πρασίνων» (σε επαναφορά της μπάλας ή χαμένα ριμπάουντ) έφεραν τον Άρη στο -17 (86-69) έχοντας «ψαλιδίσει» την διαφορά στο σκορ. Ένα διάστημα όπου οι παίκτες του Καστρίτη ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα με τους Τολιόπουλο και Χάγκινς. Παρόλα αυτά δεν πλησίασαν και περισσότερο με τους «πράσινους» να κλείνουν το ματς στο 96-79.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το αρχικό σερί 19-0 του Παναθηναϊκού στα πρώτα επτά λεπτά σε συνδυασμό με τα 0/10 σουτ του Άρη δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.

Δημοφιλέστερα

To Top