Αθλητισμός

Australian Open: Με Άλις ο Τσιτσιπάς, με Γιουάν η Σάκκαρη στην πρεμιέρα της Δευτέρας

Αρχίζει σε λίγες ώρες στη Μελβούρνη το Australian Open με την συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Η κορυφαία τενίστρια της Ελλάδας θα παίξει στις 03:30 (Eurosport) στη Rod Laver Arena μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της Κατερίνα Σινιάκοβα με την Κόκο Γκοφ, απέναντι στην Κινέζα Γουέ Γουάν, Νο.119 στον κόσμο.

Η Μαρία Σάκκαρη συμμετέχει για 8η φορά στο ΑΟ και το 2020 και 2022 είχε φτάσει στον 4ο γύρο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στις 10 το πρωί (Eurosport) με τον Γάλλο Κεντέν Αλίς (Νο.64), τον οποίο συναντάει και αυτός για πρώτη φορά στο tour. Εάν προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Χάνφμαν-Χιτζικάτα.

Ο Έλληνας τενίστας συμμετέχει για 6η φορά στο όπεν και έχει φτάσει το 2019, το 2021 και το 2022 στον ημιτελικό. Μάλιστα έχει κερδίσει στη Μελβούρνη τόσο τον Ρότζερ Φέντερερ όσο και τον Ράφα Ναδάλ.

Φέτος είναι και πάλι από τα φαβορί για τον τίτλο. Βάσει της κλήρωσης του μπορεί να συναντήσει τον Ναδάλ στον ημιτελικό και τον Τζόκοβιτς στον τελικό.

Πρεμιέρα κάνουν την πρώτη μέρα του τουρνουά και οι Ράφα Ναδάλ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, Καμ Νόρι, Χούμπερτ Χούρκατς, Γιάνικ Σίνερ, Σταν Βαβρίνκα, Φράνσις Τιάφοου, Ίγκα Σβιόντεκ, Κόκο Γκοφ, Τζέσικα Πεγκούλα, Πέτρα Κβίτοβα, Έμα Ραντουκάνου και Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Το πρόγραμμα στα κεντρικά κορτ c

Rod Laver Arena (02.00)

Δημοφιλέστερα

To Top