Ελλάδα

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα πλήθος γαλαζοαίματων για το τελευταίο αντίο – Το πρόγραμμα της κηδείας

Προ ολίγων ημερών, ο πρίγκιπας Χάρι συμμετείχε σε ένα τηλεοπτικό σκετς, στο οποίο καυτηρίαζε τη μοναρχία και το πρωτόκολλο της. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Guardian, κανείς δεν γελάει στην Ελλάδα, «όπου χτυπάει η καρδιά της μοναρχίας για το επόμενο 24ωρο». Το δημοσίευμα είναι ακριβές, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Αθήνα βρίσκονται πέντε βασιλιάδες, δυο διάδοχοι και δεκάδες άλλοι «γαλαζοαίματοι». Έφτασαν στην Αθήνα με 14 ιδιωτικές πτήσεις. Θα βρίσκονται μεταξύ των 180 που θα παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Από τους 180, οι 130 έφτασαν από το εξωτερικό.

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών δείπνησαν με την οικογένεια Γλύξμπουργκ στην αίθουσα Tudor Hall του ξενοδοχείου King George. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν μια φορτισμένη συναισθηματικά βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρεβρισκόμενοι αντάλλασσαν ιστορίες για τον εκλιπόντα, ακόμα και φωτογραφίες. Η ώρα παραμονής ήταν προκαθορισμένη, ώστε να μπορέσει η οικογένεια να ξεκουραστεί πριν από τη δύσκολη ημέρα.

Χθες, άλλωστε, οι στενοί συγγενείς του εκλιπόντος πέρασαν μεγάλο μέρος της ημέρας κάνοντας πρόβες για την κηδεία.


Δοκιμή - Α' Νεκροταφείο

Εξάλλου, από τις 5:00’ τα ξημερώματα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στη Μητρόπολη. Μεταφέρθηκε από το Α’ νεκροταφείο. Μέχρι τις 10:30 θα βρίσκεται εκεί για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής. Ο γιοί του Κωνσταντίνου, ο Παύλος και ο Νικόλαος, μαζί με τα παιδιά του πρώτου, είναι αυτοί που θα σηκώσουν το φέρετρο από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου ως την Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 12:00’ θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και όλων των μελών της Ιεράς συνόδου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται έξι συν έξι Συνοδικοί Μητροπολίτες. Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού.


m-bretagne-01

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια φθάνουν στη «Μεγάλη Βρεταννία»

Δημοφιλέστερα

To Top