Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Με απουσίες και «βασιλικές εκπλήξεις» η κηδεία

Άρωμα… ευρωπαϊκής αριστοκρατίας είχε χθες η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ενώ δεν έλειπαν και οι βασιλικές εκπλήξεις, σχολιάζει χαρακτηριστικά η γερμανική έκδοση του περιοδικού «Gala».

Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδος, Κωνσταντίνος, απεβίωσε στην Αθήνα, στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 82 ετών, και για την κηδεία του, ευγενείς απ΄ όλη την Ευρώπη μετέβησαν στην Ελλάδα για να αποτίσουν φόρο τιμής.

1. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν παρέστη τελικά στην κηδεία αλλά εκπροσωπήθηκε από την άλλη βαφτιστήρα του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου, Λαίδη Γκαμπριέλα Γουίνδσορ.

Τη βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσώπησε η πριγκίπισσα Άννα. Η 72χρονη κόρη της αείμνηστης Ελισάβετ ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στην νεκρώσιμη ακολουθία, η οποία τελέστηκε χθες στη Μητρόπολη Αθηνών. Ήταν η δεύτερη ξαδέρφη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η κόρη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Τίμοθι Λόρενς. Σε αντίθεση με τα όσα έγραφαν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ, και η σύζυγός του Κέιτ, τελικά δεν παρέστησαν στην κηδεία του τέως βασιλιά, σχολιάζει το περιοδικό.


kideia_anna

Η πριγκίπισσα Άννα
2. Η πριγκίπισσα του Μονακό, Σαρλίν, δεν συνόδευσε τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο που μετέβη στην Αθήνα για την κηδεία του τέως μονάρχη.

Δημοφιλέστερα

To Top