Αθλητισμός

Κύπελλο ποδοσφαίρου: Με πολλές αλλαγές η ΑΕΚ και στόχο να «καθαρίσει» για τα ημιτελικά από το πρώτο ματς

Για τέταρτη φορά μέσα σε δέκα ημέρες η OPAP Arena θα ανοίξει τις πύλες της την Τετάρτη (18/1, 17:30) για να φιλοξενήσει το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του Πανσερραϊκού. Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου ήταν ευνοϊκό σε αυτό το κομμάτι για τους κιτρινόμαυρους, λαμβάνοντας υπόψιν ότι την ίδια στιγμή για τον συγκεκριμένο θεσμό ο Παναθηναϊκός θα κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός με τον Άρη, με την Ένωση να έχει ως στόχο να πάρει καθαρό σκορ πρόκρισης για τα ημιτελικά από το πρώτο ματς ενόψει της ρεβάνς στις Σέρρες την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να προχωρήσει σε rotation στην ενδεκάδα του, όπως ακριβώς είχε πράξει και στη ρεβάνς την περασμένη εβδομάδα απέναντι στην Κηφισιά. Δίνοντας ανάσες σε διάφορους παίκτες του που παίρνουν φανέλα βασικού στο πρωτάθλημα, εκεί όπου η ΑΕΚ συνεχίζει την πίεση στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην κορυφή, και δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές του που διεκδικούν θέση βασικού από παιχνίδι σε παιχνίδι και μπορούν να σταθούν επάξια στο αρχικό σχήμα. Το βάθος άλλωστε που διαθέτει στο ρόστερ ο Αργεντινός κόουτς του παρέχει αυτή την ευελιξία κινήσεων παρά τους τραυματισμούς.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Αλμέιδα μετά την απογευματινή προπόνηση της Τρίτης, πέρα από τους γνωστούς απόντες Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Μοχαμαντί, αλλά και τους Σιντιμπέ και Γαλανόπουλο που είχαν από τις προηγούμενες μέρες ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και ένα χτύπημα στο πόδι αντίστοιχα, λείπουν και οι Βίντα, Μουκουντί και Σιμάνσκι.

Ο Αλμέιδα αναμένεται να τοποθετήσει στα άκρα και στην επίθεση τους παίκτες που πέρασε… μαζεμένους ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Δηλαδή τους Τσούμπερ και Φερνάντες στα πλάγια και τον Μάνταλο με τον Φαν Βέερτ μπροστά. Θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής αναμένεται να πάρει ο Μουστακόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και ο Φράνσον. Στην εστία δεδομένη είναι η παρουσία του Στάνκοβιτς, όπως συμβαίνει στα ματς του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στην τετράδα της άμυνας πρόκειται να ξεκινήσουν οι Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια και ένας εκ των Χατζισαφί ή Ρότα ανάλογα την πλευρά στην οποία θα χρησιμοποιηθεί ο Βόσνιος μπακ.

Δημοφιλέστερα

To Top