Οικονομία

Έρευνα: Τι συμβαίνει με τις μαύρες σοκολάτες – Ποιες βρέθηκαν με υψηλά ποσοστά μόλυβδου και καδμίου

Όσοι πιστεύατε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η πιο υγιεινή επιλογή, μια πρόσφατη μελέτη της Consumer Reports (CR) μάλλον θα σας απογοητεύσει καθώς αποδείχθηκε ότι ορισμένες περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως μόλυβδο και κάδμιο, όπως αναφέρει το CNCB.

Για τη μελέτη, η CR εξέτασε στις ΗΠΑ 28 μαύρες σοκολάτες για να μετρήσει τα επίπεδα των βαρέων μετάλλων που περιέχουν. Μόλυβδος και κάδμιο ανιχνεύθηκαν σε όλα τα προϊόντα, σύμφωνα με το CNCB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top