Mavrommatis Le Restaurant, 42 Rue Daubenton
Υπάρχουν οι πυλώνες της ελληνικής παρουσίας στο Παρίσι. Πρώτος και καλύτερος ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, που πήγε στη γαλλική πρωτεύουσα για να σπουδάσει κοινωνιολογία και ψυχολογία και εκεί που έπιασε δουλειά σε εστιατόριο για να βγάλει τα έξοδα των σπουδών του κόλλησε το “μικρόβιο” της εστίασης και κατοχύρωσε άθελά του αυτό που λέγαμε στις οικονομικές επιστήμες ως “first-mover advantage”.
Συνειδητοποίησε όμως ότι δεν είναι αρκετό το να έχει ένας σεφ μόνο καλά προϊόντα, αλλά χρειάζεται να μαγειρεύει ακόμα καλύτερα. Γι’ αυτό σπούδασε στη γαλλική σχολή Le Monde την τέχνη της κουζίνας, τις τεχνικές και τα μυστικά της, ενώ συνάντησε μεγάλους Γάλλους σεφ, τους οποίους συμβουλεύτηκε και έμαθε από αυτούς. Στη Γαλλία τον ακολούθησαν και τα αδέλφια του Ευαγόρας και Διονύσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/