Αθλητισμός

Australian Open: Ο Κόρντα απέκλεισε τον Μεντβέντεφ και άνοιξε τον δρόμο για τον τελικό στον Τσιτσιπά

Μεγάλη ευκαιρία μετά από 3 ημιτελικούς να φτάσει πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Australian Open έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Ο κορυφαίος τενίστας όταν έγινε η κλήρωση ήξερε ότι έχει στην πλευρά του, τον περσινό νικητή Ράφα Ναδάλ και τον φιναλίστ Ντανίλ Μεντβέντεφ. Πλέον μετά από πέντε ημέρες κανένας από τους δύο δεν είναι στο ταμπλό! 

Ο Ράφα Ναδάλ αποκλείστηκε νωρίς και τραυματίας από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχασε σήμερα με  7-6(7), 6-3, 7-6(4)  από τον Αμερικανό και μαθητή του Άγκασι και της Γκραφ, τον Σεμπάστιαν Κόρντα. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει την Κυριακή για μια θέση στους “8” με τον Ιταλό Γιαννίκ Σίνερ. Εάν προκριθεί το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει για την τετράδα τον Καναδό Φελίξ Οζε Αλιασίμ και εν συνεχεία για να φτάσει στον τελικό θα βρει τον Κόρντα ή τον Κατσάνοφ αλλά το πιθανότερο είναι τον Χούρκαρτς. 

Ο Έλληνας τενίστας έχει επικίνδυνους αντιπάλους οι οποίοι μπορεί να τον αποκλείσουν αλλά δεν έχει θηρία όπως ο Ναδάλ και ο Μεντβέντεφ. Ο Στέφανος δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και εάν είναι συγκεντρωμένος έχει πολλές πιθανότητες να παίξει με τον Τζόκοβιτς (φαβορί στην άλλη πλευρά του ταμπλό) στον τελικό της 29ης Ιανουαρίου στη Rod Laver Arena. 

Δημοφιλέστερα

To Top