Αθλητισμός

Basket League, Ιωνικός-Προμηθέας 66-74: Ζήτημα ανωτερότητας

Ο Προμηθέας Πατρών είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς στον «Πλάτωνα». Σε σημείο να προηγηθεί με 42-62 λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ανταποκρίθηκε σωστά στην ύστατη προσπάθεια του Ιωνικού να αντιδράσει και έφτασε στη νίκη με 66-74.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpxzb6as1oc9)

Ο αγώνας
Οι δυο ομάδες βρήκαν ρυθμό στην επίθεση στο κλειστό του «Πλάτωνα», εκεί όπου ο Προμηθέας Πατρών προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με διψήφια διαφορά όταν ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ευστόχησε σε τρίποντο για το 10-20 στο 7′.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ιωνικός ισορρόπησε άμεσα μειώνοντας στο 22-23 του πρώτου δεκαλέπτου με τον Κάπελαν. Σε αυτό το διάστημα, ο Άντονι Κάουαν των Πατρινών πέτυχε 8 πόντους με 4/4 δίποντα ενώ σε ό,τι αφορά τους Νικαιώτες, έκαναν 7 λάθη όμως κράτησαν επαφή με το σκορ αφού βρήκαν λύσεις πίσω από τα 6μ.75 (4/7 τρίπ.).

Ο Ιωνικός πίεσε όμως ο Προμηθέας διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα και ο Τζο Τόμασον ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, κάνοντας το 33-45 με τρίποντο λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ακολούθως, ο Τζορτζ Κόντιτ σκόραρε για το +20 των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 42-62 στο 28′ για τον Προμηθέα Πατρών που έχτισε διαφορά ασφαλείας και κλήθηκε να κάνει σωστή διαχείριση στο υπόλοιπο του ματς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιωνικός έκανε την ύστατη προσπάθεια, τρέχοντας σερί 8-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, μειώνοντας σε 58-64 με τον Μαυροκεφαλίδη και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Δημοφιλέστερα

To Top