Αθλητισμός

Australian Open, Τσιτσιπάς-Σίνερ (10:00, Eurosport)

Μετά από τρεις αγώνες στους οποίους δεν  είχε να αντιμετωπίσει  κάποιον επικίνδυνο αντίπαλο και κατά γενική ομολογία έπαιξε καλό τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται σήμερα να δώσει τον πιο δύσκολο έως τώρα (και σίγουρα μέχρι τον επόμενο) αγώνα του στο Australian Open.

Αντίπαλος του στον 4ο γύρο του τουρνουά ο 21χρονος Ιταλός Γιανίκ Σίνερ, ένας από τους εκπροσώπους της επόμενης γενιάς από τη δική του, τον οποίο πέρσι ο Στέφανος είχε βρει ως αντίπαλο στα προημιτελικά στην Μελβούρνη και πανηγύρισε μία από τις τέσσερις συνολικά νίκες του.

Αντιθέτα ο νεαρός Ιταλός έχει καταφέρει μόλις μία φορά να κερδίσει τον Στέφανο κι αυτό προφανώς είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο.

Ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής σετ, αλλά ο Σινέρ βρέθηκε ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό στον προηγούμενο γύρο καθώς έχανε με 2-0 από τον Μάρτον Φούτσοβιτς για να κάνει τελικά μια εύκολη ανατροπή.

Ο Στέφανος μετρά τέσσερις σερί παρουσίες στα ημιτελικά του Australian Open, ενώ αντιθέτως ο Σίνερ έχει ως κορυφαία στιγμή την περσινή του παρουσία στα προημιτελικά όπου ηττήθηκε από τον Έλληνα με 3-0 (6-3, 6-4, 6-2).


Jannik Sinner v Stefanos Tsitsipas Extended Highlights (QF) | Australian Open 2022

Εκτός από την περσινή τους συνάντηση στη Μελβούρνη ο Τσιτσιπάς έχει νικήσει τον Σίνερ στο Masters της Ρώμης το 2019 (6-3, 6-2) και το 2022 (7-6{5}, 6-2) και στη Βαρκελώνη το 2021 (6-3, 6-3). Η μοναδική νίκη για τον Ιταλό, ήταν στο Masters της Ρώμης το 2020 (6-1, 6-7, 6-2).

Δημοφιλέστερα

To Top