Αθλητισμός

Australian Open: Η Πεγκούλα απέκλεισε την Κρεϊτσίκοβα και ο δρόμος για την κούπα άνοιξε

Η Τζέσικα Πεγκούλα μπήκε ως η πιο φορμαρισμένη παίκτρια στο Tour κατά το Australian Open και πλέον έχει και ορθάνοιχτο δρόμο για τον τίτλο.

Η Αμερικανίδα επικράτησε της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-0 σετ (7-5, 6-2) και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό των Σβιόντεκ και Γκοφ, ελπίζει βάσιμα να φτάσει τουλάχιστον ως τον τελικό.

Στο πρώτο σετ η Αμερικανίδα βρέθηκε να έχει προβάδισμα 5-3 και στο 5-4 σέρβιρε για να κλείσει το σετ. Η Κρεϊτσίκοβα όμως με έναν winner και άλλη μία εξαιρετική επίθεση, της έσπασε το σερβίς και ισοφάρισε. Η Πεγκούλα όμως, σε ένα μαραθώνιο 11ο game, το οποίο κράτησε 11,5 λεπτά, κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Τσέχας έπειτα από πέντε break point και 7 ισοπαλίες συνολικά. Σέρβιρε για το σετ και το πήρε με ένα οριακό χτύπημα με το φόρχαντ στη διαγώνιο.

Πιο αποφασισμένη στο δεύτερο σετ, η Αμερικανίδα άρχισε με ένα εύκολο break, όμως η… πεισματάρα Τσέχα απάντησε αμέσως. Ο «χορός» των break συνεχίστηκε από την Πεγκούλα που πέρασε ξανά μπροστά στο σετ. Κάπου εκεί κατέρρευσε η Κρεϊτσίκοβα που δέχτηκε νέο break και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Στα προημιτελικά θα παίξει με μία εκ των Αζαρένκα και Ζου.

Πηγή: gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top