Αθλητισμός

Australian Open: Δεν έχει χάσει ποτέ σε προημιτελικό Grand Slam ο Τσιτσιπάς – Ο δρόμος προς τον τελικό

Για 6η φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam και έχοντας ως μεγάλο όπλο την παράδοση είναι φαβορί για είσοδο και στα ημιτελικά. 

Την Τρίτη ο Έλληνας τενίστας θα παίξει με τον νεαρό Γίρι Λεχέτσα και εάν περάσει θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Κόρντα ή τον  Κατσάνοφ. Για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι ανοιχτός ο δρόμος για τον μεγάλο τελικό αφού και οι τρεις τενίστες είναι στα … μέτρα του. 

Ο 23χρονος που έχει παίξει 3 φορές σε ημιτελικό στη Μελβούρνη θα έχει την ευκαιρία να φτάσει για πρώτη φορά σε τελικό, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στις 29/1 και φαβορί για να παίξει εκεί από την άλλη πλευρά είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Αήττητος στα προημιτελικά 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 5/5 προκρίσεις από προημιτελικούς σε ημιτελικούς ή πιο απλά δεν έχει χάσει ποτέ σε προημιτελικό. Στο Australian Open έχει 3/3 και στο Roland Garros έχει 2/2. 

Στη Μελβούρνη απέκλεισε το 2019 τον Μπαουτίστα Αγκούτ και τον σταμάτησε ο Ράφα Ναδάλ στον ημιτελικό. Το 2021 απέκλεισε τον Ναδάλ στους “8” και τον έβγαλε νοκ άουτ ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στη συνέχεια. 

Το 2022 θα αποκλείσει τον Σίνερ στον προημιτελικό και θα χάσει πάλι από τον Μεντβέντεφ στους “4”. 

Στο Roland Garros το 2020 έβγαλε νοκ άουτ τον Ρούμπλεφ στους “8” και έχασε από τον Τζόκοβιτς στον ημιτελικό ενώ το 2021 απέκλεισε τον Μεντβέντεφ στους “8”, τον Ζβέρεφ στους “4” και έφτασε στον τελικό όπου έχασε από τον Νόλε. 

Δημοφιλέστερα

To Top