Ελλάδα

Πτήση-θρίλερ από την Πολωνία – Μαρτυρία επιβαίνοντα: «Δεν μας είπαν τίποτα μέχρι να προσγειωθούμε»

Τρόμος επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής όταν ξαφνικά το αεροπλάνο Boeing 737, με 192 επιβαίνοντες, από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα, έστειλε σήμα για βόμβα. Λόγω του έκτακτου συμβάντος «σηκώθηκε» ένα ζεύγος μαχητικών F-16 για να συνοδεύσει το αεροσκάφος της Ryanair που προσγειώθηκε στις 17:40, με ασφάλεια, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε ειδικό χώρο.

«Μόλις προσγειωθήκαμε ανοίξαμε τα κινητά και μάθαμε από συγγενείς τι συνέβη», μια από τις πρώτες δηλώσεις επιβαίνοντα στο Boeing που μίλησε στις κάμερες.

«Όταν προσγειωθήκαμε είδαμε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα ήταν στον διάδρομο. Μας πήγαν σε κάποιον άλλον διάδρομο» δηλώνει ο επιβάτης για να προσθέσει τα εξής:

«Υπήρχε αναμονή μίας ώρας μέσα στο αεροπλάνο. Οι επιβάτες άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά από πίσω. Έπειτα ήρθαν κάποια σκυλιά, μύρισαν τις αποσκευές και τις περάσαμε από ειδικά μηχανήματα».


Δήλωση επιβάτη

Σημειώνεται ότι τις βραδινές ώρες, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε ανακοίνωσε στην οποία ξεκαθάριζε ότι δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο στο αεροσκάφος. 

Κωδικός Renegade

Από τη στιγμή που ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές ενεργοποιήθηκε ο κωδικός Renegade που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοφιλέστερα

To Top