Διεθνή

Τζόνσον: Όσο πιο γρήγορα αποτύχει ο Πούτιν, τόσο το καλύτερο για την Ουκρανία και τον κόσμο

Στο Κίεβο ταξίδεψε την Κυριακή (22/1) ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όπου συναντήθηκε και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών είπε ότι είναι «προνόμιο» για αυτόν να επισκέπτεται τη χώρα μετά από πρόσκληση του Ζελένσκι.

Η απροειδοποίητη επίσκεψη έγινε, την ώρα που στη Βρετανία έχουν προκύψει νέα ερωτήματα σχετικά με τα οικονομικά του πρώην πρωθυπουργού.

«Καλωσορίζω τον Μπόρις Τζόνσον, έναν πραγματικό φίλο της Ουκρανίας, στο Κίεβο. Μπόρις ευχαριστώ για την υποστήριξή σου!» έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Επισκέφτηκε επίσης τις πόλεις Μπούτσα και Μποροντιάνκα, στα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Ο Τζόνσον είπε ότι «τα βάσανα του λαού της Ουκρανίας συνεχίζονται για πάρα πολύ καιρό. Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος είναι να κερδίσει η Ουκρανία και να κερδίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

«Είναι η στιγμή να διπλασιάσουμε τη βοήθεια και να δώσουμε στους Ουκρανούς όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Όσο πιο γρήγορα αποτύχει ο Πούτιν, τόσο το καλύτερο για την Ουκρανία και για ολόκληρο τον κόσμο» πρόσθεσε, σύμφωνα με το BBC.

Δημοφιλέστερα

To Top