Οικονομία

Πλειστηριασμοί: Βγαίνουν στο σφυρί 300+1 αντικείμενα εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά

Ένας ιδιαίτερου χαρακτήρα πλειστηριασμός θα γίνει τις επόμενες μέρες. Και τούτο καθώς αφορά μια σειρά από κινητά πράγματα, στην πλειονότητά τους μικρής αξίας, που ανήκαν στο αείμνηστο Δημήτρη Κοντομηνά.

Όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της «Διευρωπαϊκή Α.Ε.», εταιρείας συμφερόντων του, κατά το παρελθόν, και έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 1980, αποτέλεσε μαζί με την Demco βασικούς βραχίονες των επενδυτικών δραστηριοτήτων του εκλιπόντος μεγαλοεπιχειρηματία.

Προ δεκαετίας, την εποχή του 2012, η «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων-Οικονομοτεχνικών Μελετών-Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» εμφανιζόταν να κατέχει συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις, ύψους 82 εκατ. ευρώ, αλλά και να κουβαλάει ήδη συσσωρευμένες ζημίες 52 εκατ. ευρώ, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει μηδενικό κύκλο εργασιών.

Η εταιρεία εμφανίζεται να εδρεύει στο γνωστό συγκρότημα επί της Αττικής Οδού (στο 40,2 χλμ στο ύψος της Κάντζας) όπου στεγαζόταν και ο σταθμός Alpha, επί περιόδου Κοντομηνά.

Παράλληλα, η «Διευρωπαϊκή Α.Ε.» είναι μαζί με την «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» οι δύο εταιρείες σε βάρος των οποίων στρέφεται ο πλειστηριασμός για το μεγάλο «ράντσο» του Δ. Κοντομηνά στο Σκάλωμα Αργολίδας, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου.

Στην «Διευρωπαϊκή Α.Ε.» ανήκε και η βίλα του Δ. Κοντομηνά στην Ύδρα, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό στις 24 Ιουνίου 2022 και κατακυρώθηκε στα 2.761.000 ευρώ.

Το σφυρί για τα 301 αντικείμενα

Δημοφιλέστερα

To Top