Οικονομία

Πώς επιδρούν οι πιο ακριβές κρέμες νυκτός στο δέρμα ανδρών και γυναικών – Οδηγός χρήσης βήμα-βήμα

Οσο σκληρές μπορεί να είναι οι μέρες με το δέρμα μας, τόσο σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί η νύχτα. Ενώ δηλαδή στη διάρκεια της ημέρας είναι εκτεθειμένο σε διάφορες επιθέσεις, από την ηλιακή ακτινοβολία μέχρι το στρες της δουλειάς, στη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου το δέρμα ξεκουράζεται και αξιοποιεί αυτές τις ώρες για να αναπλαστεί.
Τι συμβαίνει στη διάρκεια της νύχτας:

– Η επιδερμίδα επωφελείται από τον ύπνο για να ενεργοποιήσει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Αυτό σημαίνει πώς τα ήδη υπάρχοντα κύτταρα δίνουν ζωή σε νέα, ανανεώνοντας έτσι την όψη αλλά και τις λειτουργίες του δέρματος.

– Αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στα τριχοειδή αγγεία με αποτέλεσμα να μεταφέρονται στα δερματικά κύτταρα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες και το οξυγόνο.

– Ταυτόχρονα ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που διατηρεί ελαστικό τον κυτταρικό ιστό του δέρματος.

– Κυρίως όμως είναι η στιγμή που η επιδερμίδα δέχεται ευκολότερα τα συστατικά με τα οποία θα την τροφοδοτήσουμε. Οι δραστικές ουσίες διεισδύουν με μεγαλύτερη ευκολία ώστε να φτάσουν στα κύτταρα που τις χρειάζονται για να επιτελέσουν σωστά τις λειτουργίες τους, όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Α και Ε και πεπτίδια.

Γιατί χρειαζόμαστε τις κρέμες νύχτας

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δερματολόγο Χάουαρντ Μιούραντ «υπάρχουν δύο λόγοι που μια κρέμα νύχτας είναι ωφέλιμη. Ο πρώτος είναι ότι η διαδερμική απώλεια νερού είναι μεγαλύτερη τη νύχτα και ένα τέτοιο προϊόν έχει την ικανότητα να αποτρέψει αυτό το είδος της αφυδάτωσης. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα κύτταρα του σώματος εφοδιάζονται με θρεπτικές ουσίες και ανανεώνονται τη νύχτα, άρα πρέπει να αυξηθεί η παροχή των πρώτων υλών που έχει ανάγκη το δέρμα». Επιπλέον, οι κρέμες νύχτας αφήνουν στο δέρμα ένα θεραπευτικό στρώμα από δραστικές ουσίες, το οποίο δεν θα μπορούσαμε να ανεχτούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.Ειδικότερα οι κρέμες που περιέχουν ρετινόλη μπορούν να εφαρμοστούν μόνο τη νύχτα καθώς είναι φωτοευαίσθητες και προκαλούν προβλήματα όταν έρχονται σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Το δραστικό αυτό συστατικό με την τακτική χρήση διορθώνει τα σημάδια της φωτογήρανσης, από την επιφανειακή ρυτίδωση μέχρι τις δυσχρωμίες. Αυτό σημαίνει πως κάθε σοβαρή προσπάθεια αντιγήρανσης πρέπει να περιλαμβάνει ένα προϊόν με ρετινόλη στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης.

Δημοφιλέστερα

To Top